Verjetno imate v svoji kuhinji več omaric in predalov, v katerih je sicer veliko prostora, vendar pa prav zaradi tega kmalu nastane velik nered, ko nikoli ničesar ne najdete. Zato velike omarice in predale razdelite na manjše dele. Namestite denimo vložek za stekleničke z začimbami in dodatne police, v kote pa posebne kotne sisteme, ki jih enostavno izvlečete.

Sprostite kuhinjski pult

Več prostora za omarice, police in predale pa lahko pridobite tako, da imate majhen hladilnik, ki za povrh ne bo porabljal veliko energije. Raje ga večkrat tedensko napolnite z manj hrane, ki bo tako tudi bolj sveža in okusna. Zagotovo je boste zaradi tega manj vrgli med odpadke.

 

44070_hi_pull_out_lazy_susan.jpg

Kuhinjske naprave razdelite na tiste, ki jih uporabljate redno, in tiste, po katerih posežete le včasih. Slednje pospravite na višje police, prve pa na nižje, ki jih lahko hitro dosežete. Tako boste sprostili kuhinjski pult. Prav tako vedno kupujte naprave, ki jih lahko uporabite za več opravil.

Uporabne in dekorativne police

Če imate prosto steno (denimo nad jedilno mizo, vrati ali hladilnikom), nanjo namestite police. Na police položite vse, kar uporabljate vsak dan, hkrati pa imajo pripomočki tudi privlačen dizajn. Na policah lahko razporedite kozarce, skodelice, krožnike, oprane kuhinjske krpe pa tudi kuharske knjige. Skodelice obesite tudi na kljukice.

Predmete, ki jih uporabljate redkeje, vendar pa jih ne želite zavreči, lahko postavite na viseče kuhinjske omarice, če ne segajo povsem do stropa. Pospravite jih v lepe pletene košare, ki so hkrati zanimiv okras.

 

modern_kitchen_storage_drawer_decor.jpg

Nekaj lepo in praktično urejenih kuhinj pa si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.