Predelane police, omare in druge rešitve za shranjevanje so kot nalašč, da nikoli več ne boste izgubili sezonskih semen, grabelj in drugih predmetov. Lopo uredite brez velikih stroškov za nove omare ali stenske sisteme, temveč uporabite starejše, še uporabno ali reciklirano pohištvo in opremo.

Modularna omara iz lesenih zabojev

Ko si prizadevate za večji red v vrtni lopi, preglejte predmete, ki so shranjeni v njej. Zakaj ne bi koristno uporabili lesenih zabojčkov za spravilo pridelka, ki jih ne uporabljate več? Zaboje enostavno zložite enega vrh drugega ob izbrano steno; namestite jih lahko celo okoli okna in vse do stropa lope.

recycled_wooden_crates_shelving_system.jpg

Glede na obliko in velikost lope lahko zaboj obrnete navpično, da dosežete ravno pravšnjo višino. Ko ste zabojčke zložili, jih med seboj in v steno pritrdite z  vijaki. Tako narejeno »omaro« z odprtimi policami uporabite za hrambo gnojil, vrtne škropilnice, neodprtih semen, ročnega orodja in drugih pripomočkov. V zabojčke lahko pritrdite še majhne kaveljčke, na katere obesite manjše predmete.

Reciklirajte staro kuhinjsko omarico

Stare kuhinjske omarice ali druge omare, ki ste jih umaknili iz bivalnih prostorov, prav tako zlahka predelate in jih ponovno uporabite v vrtni lopi. Eno, dve ali tri omarice preprosto pritrdite na prazen del stene. Po možnosti vsaj na eno od omaric namestite ključavnico, da jo lahko varno zaklenete in vanjo pospravite nevarnejše kemikalije, kot so gnojila in sredstva za odganjanje škodljivcev. Za še večjo preglednost in red pritrdite na steno še perforirano ploščo, na katero obesite kljukice in večje orodje z ročaji.