Okrasne blazine

Menjava prevlek za blazine bo vašemu domu podarila povsem drugačen videz. Tople in udobne zimske prevleke za blazine zamenjajte s prevlekami živih barv s spomladanskimi vzorci. Stare prevleke dobro očistite, nato pa jih do naslednje sezone pospravite v omaro.

S temno modro, svetlo zeleno in belo barvno kombinacijo ne morete zgrešiti. Če ne marate temno modre barve, nič hudega - svojo vlogo bo enako dobro opravila svetlo modra. Pomladno vzdušje izvrstno pričara tudi oranžna barva. Za navdih pri izbiri barv poglejte skozi okno – vse, kar vidite, lahko prenesete v vaš dom. Če želite biti v trendu, kombinirajte različne vzorce nežnih nevtralnih barv. Kaj pravite na prefinjeno kombinacijo kremne in svetlo sive barve? Ali pa kremne in bele?

blue_green_pillows.jpg

Lončevina

Spomladi naj bo vaša lončevina živih barv. Kupite si vazo ali skledo v oranžni barvi, ki bo v vaš dom prinesla kanček sonca. Lahko se poigrate tudi z različnimi barvnimi kombinacijami – postavite skupaj lončevino v svetlo zeleni in turkizni barvi - ali pa kombinirajte lončevino različnih oblik in velikosti.

Sveže sadje

S svežim sadjem boste ubili dve muhi na en mah. Imeli boste odlično dekoracijo, pa še pojedli jo boste lahko. Skledo napolnite s sezonskim ali eksotičnim sadjem: jabolki, jagodami, grozdjem, hruškami, kiviji ali pomarančami.

sadje_skleda_1.jpg

Namizni prti

Kupite ali pa sami izdelajte namizni prt po svojem okusu. Če je enobarven, ga poživite z vazami zanimivih barv in oblik.

Dišeče sveče

Pomlad je lepa na oko, pa tudi zelo dišeča. Dokler se zunaj ne razcvetijo rože, si vonj po njih lahko pričarate z dišečimi svečami. Izberite sveče, ki ne oddajajo škodljivih snovi.

svece_1.jpg

Vrata

Pri dekoraciji ne pozabite na vhodna vrata - okrasite jih vsako sezono. Pomladanski pridih boste izvrstno pričarali z vencem iz zimzelenega rastlinja. Če se vam zdi preveč pust, ga okrasite s pisanim trakom.

Več idej za spomladansko dekoracijo prostorov najdete v naši fotogaleriji.