Za vas smo izbrali devet kompaktnih gospodinjskih naprav, ki zadostujejo potrebam ene ali dveh oseb, so učinkovite in se izvrstno prilegajo v manjše prostore.

Pralni in sušilni stroj

Če boste pralni in sušilni stroj naložili enega vrh drugega, boste pridobili kar nekaj prostora. Pazite, da boste kupili takšne, ki jih polnimo od spredaj, in stroja dobro pritrdite skupaj, da ne bo zaradi vibracij prišlo do nesreče. Lahko pa kupite tudi pralni in sušilni stroj v enem.

Predalni pomivalni stroj

Če za to, da napolnite pomivalni stroj običajnih dimenzij, potrebujete teden dni, je prava rešitev za vas predalni pomivalni stroj, ki se odpira kot običajen predal. Na voljo so takšni z enim ali z več manjšimi ločenimi predali, ki omogočajo tudi ločeno pranje posode. So pa ti v povprečju kar dvakrat dražji od pomivalnih strojev običajnih dimenzij.

small_compact_tabletop_dishwasher1.jpg

Majhni hladilniki

Izberite hladilnik manjših dimenzij z zamrzovalnim predalom.

Mikrovalovna pečica

Ste vedeli, da pri pripravi obroka z mikrovalovno pečico potrošimo dve tretjini manj energije, kot če bi ga spekli v pečici? Mikrovalovna pečica tudi ne oddaja toliko toplote v prostor kot pečica ali štedilnik, česar boste še posebno veseli v poletnih mesecih. Z mikrovalovko poleg tega prihranite veliko prostora (še posebno, če jo postavite na polico), pa tudi časa, preživetega za štedilnikom, saj so obroki pripravljeni skorajda v hipu.

Prenosna kuhalna plošča

Namesto običajnega kuhalnika posezite po prenosnih kuhalnih ploščah. Obstajajo plinske, električne pa tudi indukcijske kuhalne plošče. Slednje so še posebno zanimive, saj plošča zazna posodo in segreva samo tisti predel, kjer stoji posoda, tako da ni nobenih izgub energije, če je premer posode manjši od premera plošče.

08_54d57a96_4340_43e6_8c0d_d13e028f0621_1.jpg

Miniaturni kavni aparat

Privoščite si miniaturni kavni aparat. Izberite takšnega, ki poleg kave omogoča tudi pripravo čaja in kakava ali vroče čokolade. A pozor! Manjše je tudi v tem primeru dražje – in to kar trikrat v primerjavi z aparatom za štiri skodelice.

Hladilnik za vino

V kompaktnem hladilniku za vino, ki ga lahko postavite na kuhinjski pult, boste lahko naenkrat ohladili osem steklenic. Če vam je to premalo in imate na tleh okoli 25 do 30 centimetrov prostora, si omislite samostoječi hladilnik, v katerega lahko postavite od 12 do 18 steklenic. Hladilniki za vino so okolju prijazni in energijsko varčni.

Prenosna klimatska naprava

Ker ne morete biti v več sobah hkrati, zakaj bi hladili tiste, v katerih vas ni? Prenosna klimatska naprava ohladi samo tisti prostor, v katerem ste. Je tudi zelo atraktivnega videza, za lažji prevoz z enega mesta na drugega pa izberite takšno s koleščki. Tovrstne naprave uporabljajo hladilno tekočino in avtomatično posrkajo vso kondenzacijo, tako da jih lahko uporabimo tudi kot razvlaževalnik prostora. So dovolj močne, da v kuhinji v poletnih mesecih ne boste pregoreli od vročine in vam toliko ohladijo spalnico, da se boste ponoči dodobra naspali.

 

img_4999_1.jpg

Mini vakuumski sesalnik

Res vedno potrebujete velik in okoren vakuumski sesalnik? Kupite si lahek, prenosni akumulatorski sesalnik, s katerim boste dosegli vse kotičke vašega doma in avtomobila. Po opravljenem delu ga zlahka pospravite v omaro.