Kvaliteta ali kvantiteta?

Med pripravami morate nekako uravnovesiti kakovost in količino hrane. Ker si lahko gostje vzamejo poljubno količino hrane, morate poskrbeti, da jo bo dovolj za vse. Tisto, kar ostane, lahko po koncu zabave razdelite gostom, da vzamejo s seboj domov. Vendar mora biti vaša prioriteta tudi kakovost jedi. Pazljivo izberite recepte in jedi skrbno pripravite. Izberite tako kakovostno hrano, kot si jo lahko privoščite, in recepte, ki bodo vaše goste pustili odprtih ust. Če boste hrano naročili, prej preverite menije. Visoka cena storitev namreč ne pomeni nujno odlične hrane.

_2.jpg

Prostor

Bife privabi veliko ljudi na isti kraj, zato morate njegovo postavitev načrtovati vnaprej. Ljudje naj z lahkoto pridejo do hrane, ne da bi prišlo do gneče. Pladnji so lahko razporejeni po kuhinjskem pultu. Prigrizkov ne postavite v ozek prostoru, da lahko gostje z lahkoto prihajajo in odhajajo.

_3.jpg

Tvegati pri pripravi hrane ali ne?

Z bifeji je podobno, kot če peljete koga na večerjo. Mogoče se bo restavracija, za katero ste samo slišali, izkazala za odlično izbiro. Čisto mogoče pa je seveda tudi, da bo katastrofalna. Pri bifeju je podobno. Če niste ravno kuharski mojster, z meniji raje ne tvegajte preveč. Izberite jedi, za katere veste, da jih znate skuhati - in to dobro. Lahko si privoščite nekaj eksperimentiranja, vendar naj bo večina jedi takšnih, ki ste jih pripravili že kdaj prej.

_4.jpg

Poskrbite za vse okuse

Pameten gostitelj ve, da ima vsak gost drugačen okus in želje. Dober bife bo po godu vsem. Vaš meni naj vsebuje za vsakogar nekaj. Vaši gostje naj vedo, da ste pri pripravi mislili nanje in upoštevali njihove želje. Seveda morajo biti na voljo tudi vegetarijanske jedi. Pravi ključ do izvrstnega bifeja je raznolikost.