Geometrijski vzorci so osrednja točka letošnje pomladi. V modi so nenavadno veliki kosi pohištva, o čemer smo pred kratkim že pisali, zdaj pa so se jim pridružili še neobičajno veliki potiski. Še posebno trendovsko je, če v en prostor vnesete isti vzorec, vendar različnih dimenzij oziroma obsega. Prevladujejo naj vpadljive barvne kombinacije in krepke barve.

Živahni vzorci na dekorativnih predmetih in pohištvu

Preveliki cvetlični vzorci letos niso videti kot značilni cvetlični motivi, ki smo jih bili vajeni doslej. Mnogi imajo namreč nenavadne elemente, kot so zanimivo oblikovane veje ali stebla. V prostor jih najlažje vnesete s stenskimi tapetami, s katerimi nepričakovano obložite le eno steno ali del stene, namesto da bi tapecirali ves prostor.

drzni_vzorci_3.jpg

Modni pa niso le geometrijski in cvetlični vzorci, temveč tudi drugi živahni motivi, na primer pikasti, abstraktni, črtasti in ne nazadnje fotografski potiski in grafiti. Tako kot na modnih stezah newyorškega tedna mode najdemo v zadnjih trendovskih bivalnih prostorih motiv papige oziroma drugih ptic, ki je vedno bolj priljubljen. Vzorci so barviti in energični, med barvami pa prevladujejo odtenki rumene, zelene in modre, ki jih lahko igrivo združite.

Kombinacija črnobelih in nevtralnih tonov z barvitim vzorcem

Opazimo lahko tudi veliko kombinacij, kjer za osnovo služijo črnobela kombinacija ali izbrane nevtralne barve, piko na i pa predstavlja vpadljiv barviti potisk. Tako lahko v interjerju ustvarite tudi več tekstur. Omislite si okrasne blazine v črnobelih tonih, h katerim prislonite blazine z velikanskim vzorcem v drznejših barvah. K sodobni notranji opremi v nevtralnih tonih se lepo podajo tudi črtaste preproge in drug dekor v mavričnih odtenkih.

drzni_vzorci_2.jpg

Čeprav prevladujejo svetli odtenki in eklektičen dizajn, lahko opazimo tudi manj izrazite barve. Še posebno v trendu so nizke otomane, okrašene z manj izrazito rdečo, rjavo ali kremno barvo. V prostor za večje ravnovesje umestite par otoman. Če želite zadnje smernice notranjega dizajna vključiti tudi v svoj dom, potrebujete le malo iznajdljivosti. Uokvirite lahko barvito tkanino s prevelikim vzorcem in dobljeno sliko preprosto prislonite ob dobro vidno steno.

Več fotografij prostorov, poudarjenih z drznimi trendovskimi vzorci, pa si oglejte tukaj.