Pravzaprav težko zgrešite, če na dvorišče, v bližino vrta ali glavnega vhoda postavite nekaj oranžnih buč različnih velikosti in oblik. Za okrasitev vhodnih vrat z zunanje strani pa je kot nalašč praznični venček, ki ga lahko izdelate kar sami iz posušenega cvetja, listov, stebel rastlin, storžev, želodov ali drugih jesenskih plodov.

Zanimivo urejena okolica

V bližino vhoda, na verando ali dvorišče, poleg buč dodajte še okrasno travo v rdeči ali vijoličasti barvi, sončnice ali posušena stebla koruze. Pravzaprav izberite čim več stvari, ki jih najdete v naravi, in jim dodajte zanimivo vazo z motivom ali druge uporabne predmete, ki ste jih našli doma. Star lesen voz ali gugalnik lahko prav tako ponovno uporabite in nanj položite buče in druge detajle, okrasite pa ga lahko še z njivskim strašilom.

jesenska_okrasitev_vrta_2.jpg

Osredotočite se na opazne barvne kombinacije, med katerimi ne smejo manjkati oranžna, rdeča, rumena, zelena in srebrna barva za dramatičen kontrast. Poigrajte pa se tudi z različnimi teksturami – mešajte okrasne trave, cvetove in gladke elemente, kot so buče. Odpadlo listje pograbite na kup in z njim okrasite bližino vhoda in verando.

Vhod in veranda v jesenskem stilu

Ob glavni vhod lahko na vsako stran pritrdite ali obesite posušena stebla koruze. Na tla postavite večje in manjše buče, ki jih dopolnite z barvitim listjem in zimzelenimi rastlinami (na primer krizantemami ali mačehami) v cvetličnem koritu. Buče lahko tudi povsem izdolbete in jih uporabite kot vazo za rože, saj ne prepuščajo vode.

Sprehodite se po gozdu in s tal poberite jesenske plodove, kot so žir, želod, storži, razna semena oziroma vse, kar vam ppritegne pozornost. Nekatere najdene stvari lahko potem prebarvate v srebrne ali zlate barvne odtenke in jih razstavite. Posušeno sadje ali suho zrnje je prav tako videti čudovito: s pšenico ali koruznimi zrni lahko napolnite stekleno posodo in vanjo vtaknete svečo, ki bo zvečer nežno osvetlila okolico vašega doma.

jesen_porch_door.jpg

Popestritev dvorišča

Na dvorišče lahko ravno tako dodate različno okrasje. Namesto posušenih stebel koruze lahko za osnovo uporabite tudi v kocko stisnjeno posušeno travo, ki ji priložite še staro strašilo za odganjanje ptic na polju. Preprosto izberite stara oblačila, jih napolnite s suho travo ali starimi časopii in na koncu dodajte še okroglo blazino za glavo, na katero narišete oči, nos in usta.

Več fotografij čudovito urejene okolice doma z jesenskim navdihom pa si oglejte tukaj.