Pribor

Pozabite na dolgočasen pribor. Dandanes je na voljo toliko različnih vrst pribora, da boste zagotovo našli takšnega, ki odraža vaš stil. Če imate radi pribor iz nerjavečega jekla, lahko daste nanj odtisniti tudi vaše inicialke in mu tako dodate osebno noto.

dinnerware3.jpg

Krožniki

Na tržišču je ogromno različnih vrst krožnikov. Za bolj eklektičen videz na mizo postavite različne krožnike. Če prisegate na tradicijo, pa posezite po ročno pobarvanih krožnikih, o katerih bodo vaši gostje govorili še dolgo časa. Pri slednjih velja opozorilo – nikar jih ne perite v pomivalnem stroju, saj je barva zelo občutljiva in se lahko odkruši.

Kozarci

Ko boste kupovali kozarce, se prepričajte, da ste z njimi »pokrili« vse morebitne želje gostov. Potrebujete kozarce za vodo, belo in rdeče vino, šampanjec in pivo. Najboljša izbira za formaliste so kristalni kozarci. Ti so na voljo tudi v modernejši verziji. Za manj formalno priložnost posezite po obarvanih kozarcih ali pa na mizo postavite različne kozarce. Na kozarce s pecljem lahko okoli slednjega ovijete tudi obesek z imenom gosta. Tako bo ta ves večer vedel, kateri je njegov kozarec, obesek pa je lahko tudi zanimiva popestritev dekoracije mize.

dinnerware2.jpg

Solnica in poprnica

S solnico in poprnico lahko zelo dobro izrazimo svojo osebnost. Če je vaša najljubša žival pujs, zakaj ne bi tega pokazali s solnico in poprnico v obliki te živali? Če je vaša najljubša barva rumena, kupite solnico in poprnico v tej barvi, ki bo zagotovo poživila vaš pogrinjek ali ga naredila bolj nevsakdanjega.

Prt in prtički

Prt povezuje cel pogrinjek. Pozimi mizo pogrnite s prtom v kovinski barvi, spomladi in poleti pa posezite po svetlih in veselih barvah. Za vsakdanje priložnosti mizo pogrnite s prti v različnih barvah ali teksturah. Tudi na prte in prtičke lahko daste všiti ali odtisniti vaše inicialke.

dinnerware1.jpg

Drugo servirno posodje

Pozabavajte se tudi z drugim servirnim posodjem. Krožnik za torto v obliki srca ali skleda za punč v obliki ribjega akvarija bosta gostom zagotovo ostala v spominu.