Takšni unikatni okvirji so lahko precej dragi, zato je najbolje, da se jih naučite delati sami. Lahko izdelate takšne, ki se bodo prilegali tradicionalnemu dekorju ali pa modernemu.

Leseni okvirji

Prazne lesene okvirje lahko dobite tako v specializiranih trgovinah za ustvarjanje kot v nekaterih večjih trgovskih centrih. Lahko jih pobarvate z akrilnimi barvami in okrasite s svilenimi rožami, gumbi, biserčki, školjkami ali drugim okrasjem.

_014.JPG

Beležnica kot okvir

Beležnico, kot je ta na sliki, lahko uporabimo kot okvir za fotografije, ki jih lahko potem poljubno menjamo. Trdno podlago takšne beležnice prelepimo z vzorčastim papirjem in dodamo nalepke ali okrasne črke. Kovinsko zaponko lahko okrasimo z lepim trakom.

clipboard.jpg

Stekleni kozarci

Če vam je bolj pri srcu modernejši videz, lahko fotografije preprosto vstavite v prazne steklene kozarce. Pokrovčke pobarvajte z akrilnimi barvami ali okrasite s trakovi. Kozarci s fotografijami, ki jih razstavljate, naj bodo za bolj zanimiv učinek različnih velikosti.

glassjarframes.jpg

Okvir origami

Pri delanju okvirjev v stlu origamija se boste zabavali, tudi če nimate veliko izkušenj z umetniškim prepogibanjem papirja. Obstaja več načinov, opisani pa je eden preprostejših. Tako, da gledate hrbtno stran papirja, ga prepognite na polovici, najprej horizontalno, potem pa še vertikalno, da na sredini nastane križ. Prepognite robove papirja za približno četrtino proti središču. Obrnite papir in prepognite vse kote proti središču. Še enkrat obrnite papir. Fotografijo vstavite v sredino.