Nove talne obloge

Teraso obložite z novimi lesenimi deskami, ki jih namestite na drugačen način, da spremenite podobo majhnega vrta. Ustvarite lahko opazne in zanimive vzorce, če uporabite talne obloge kvadratne oblike, na katerih so ravne črte, in jih položite v nasprotnih smereh.

update_garden_decking.jpg

V vrtu ustvarite kontrast

Kopičenje materiala v vrtu, na primer kamna, je lahko videti prav čudovito, če na preprost način kombinirate več materialov. Združite lahko večje kamnite plošče in manjše kamenčke gramoza, ki jih nasujete med dve večji plošči. Vmes posadite ravno linijo grmičkov, ki ne smejo manjkati niti ob robu vrtička.

update_garden_contrast.jpg

Dodajte globino s horizontalno oblikovano ograjo

Horizontalne linije ograje vizualno povečajo dolžino vrta, kar je še posebno priročno za vrtove, v katerih primanjkuje prostora. Ograja je lahko tudi v obliki rešetk, saj vam bo prav prišla kot opora rastlinam vzpenjavkam in plezalkam naslednjo vrtnarsko sezono.

Ustvarite orientalski pridih

Uporabite lahko tudi pletene ograje iz bambusa, ki jih preprosto prislonite ob zid. Izberite svetlejše barve, ki bodo navidezno povečale prostor, in orientalske kose dekoracije, na primer kipce, ki jih postavite na vidno mesto zraven ograje.

update_garden_oriental.jpg

Opaznejši zid prebarvajte v drzno barvo

Dolgočasen vrt okrasite tako, da izpostavljeno steno, ki je po možnosti del terase, prebarvajte v živahno barvo, na primer odtenke rožnate, zelene, oranžne ali rumene. Prepleskate lahko tudi steno v temnejšem kotičku, da posvetlite območje.

update_garden_bold_colour_wall.jpg

Poudarite meje svojega vrta

Na robovih vrta si omislite visoke ograje iz grmičevja, vinske trte ali cipres. Na vrtu boste pridobili skrit prostor za postavitev vrtnega pohištva, visoka meja pa bo polepšala tudi celostno podobo okolice.