Večina okrasja se navezuje na tradicionalne simbole tega praznika, kot so duhovi in buče, ter tradicionalni barvi - oranžno in črno.

Kako okrasiti okolico hiše

Okolico hiše lahko preuredite v slogu pokopališča, tako da karton obrežete v obliki nagrobnika in ga popršite s sivo barvo. Naredite več takih nagrobnikov in naj ne bodo vsi enaki. Z alkoholnim flomastrom nanje napišite domiselne epitafe in izmišljena imena ''pokojnikov''. Te kartonske nagrobnike prilepite oziroma pritrdite na lesene palice in jih postavite na dvorišče. Pred katerega od nagrobnikov lahko za piko na i namečete kup zemlje, ki bo predstavljal sveže skopan grob.

milk_jug_ghosts1.jpg

Večje plastenke  lahko uporabite namesto buč. Pobarvajte jih na oranžno in vanje z nožem izrezljajte obraze. Potem vanje postavite LED-lučke ali sveče na baterije in jih razporedite ob poti do vašega vhoda.

Manjša drevesa ali spodnji del debel večjih dreves prekrijte z umetnimi pajkovimi mrežami in plastičnimi pajki. Nanje obesite bele vrečke s sladkarijami, ki jih tesno zavežite s trakovi. Obesite jih tako, da na vrh vrečke naredite dve luknji in skoznje potegnete trak, s katerim jih lahko pritrdite. Na vrečke pred tem narišite strašljive obraze. Te vrečke lahko potem obiskovalci in gostje poberejo z dreves.

Tudi notranjost naj bo strašljiva

Da bo hiša tudi od znotraj videti strašljiva, zamenjajte navadne žarnice s črnimi. Okvir kamina in lestenec prekrijte z umetno pajkovo mrežo in plastičnimi pajki. Naredite črnobele kopije slik, ki jih imate v okvirjih. Iz njih izrežite oči in jih nadomestite z LED lučkami ali rdečim papirjem. Potem dajte takšne kopije v okvirje namesto originalnih slik. Po hiši obesite oranžen in črn krep papir ter trakove iz pokovke in bombonov, ki ste jih nanizali na vrvico.

img_2353.JPG

Skupaj z otroki lahko iz barvastega papirja izrežete like v stilu noči čarovnic. Iz belega papirja lahko naredite verigo duhcev, iz črnega pa netopirjev, ki jih obesite pod strop. Iz oranžnega papirja izrezite buče, ki jih dopolnite z rumenim papirjem, da bo videti, kot da žarijo. Umetne ali prave vejice popršite s črno barvo, nanje obesite umetne pajke in mreže in jih postavite v vaze.

Še več idej za dekoracijo vašega doma za noč čarovnic pa lahko dobite v naši fotogaleriji.