Čeprav je suho cvetje v resnici mrtvo, je ponovna uporaba cvetja kot nalašč, da spremenite nekaj starega in odpadnega v nekaj povsem novega. Prikupne posušene cvetlice se zlahka vključijo v kateri koli dekor prostora, pričarajo pa šarmanten vintage pridih.

Cvetje pustite v vazi

Samo zato, ker so šopki vrtnic ali drugega cvetja posušeni, jim to še ne odvzame njihove naravne lepote. Zaradi tega suhe cvetlice brez zadržkov postavite v lepo okrašeno vazo namesto svežega šopka rož. Vazo postavite na jedilno ali klubsko mizo, saj jo boste v trenutku spremenili v romantičen vintage element.

dekoracija_s_suhim_cvetjem_1.jpg

Cvetje obesite na vrvice, da visi navzdol

Če želite sveže cvetje posušiti, ga na koncu stebla navežite na vrvico in ga obesite ob steno ali pod strop, tako da so cvetovi rastline usmerjeni proti tlom. Vendar lahko tako tudi dekorirate bivalne prostore – suhe cvetlice preprosto pustite, da visijo nad kuhinjskimi omaricami ali okensko polico.

Cvetje spremenite v zdrobljene dišavnice

Posušene cvetne liste zmešajte z nekaj svežimi zelišči in organskimi olji, če želite ustvariti domačo aromaterapijo. Mešanico stresite v majhne košarice, keramično ali drugo plitvo posodo, ki jo postavite v dnevno sobo ali spalnico ne le kot dekorativni dodatek, temveč tudi kot sredstvo za lepši vonj v zaprtem prostoru.

dekoracija_s_suhim_cvetjem_2.jpg

Spletite okrasni venček

Iz suhega cvetja zlahka spletete poživljajoč venček, ki ga obesite na vrata, okna ali celo na steno namesto umetniškega dela. V venček med drugim vpletite okrasne trakove poljubnih barv, sveže vejice in druge naravne elemente.

Cvetje stisnite v knjigo

Če želite ustvariti zanimivo stensko umetniško kreacijo z vintage zasnovo, sveže cvetlice stisnite v staro knjigo med dve strani in počakajte, da se v knjigi posušijo. Suho cvetje bo zelo elegantno in poravnano, tako da ga boste lahko brez težav dodali na izbrano podlago in po želji uokvirili.