Bambus posadite v lepo okrašene posode, ki jih nato postavite v izbran kotiček vrta ali ob ograjo oziroma vrtno mejo. Ko bodo rastline prerasle korita, jih presadite neposredno v zemljo. Izberete lahko pritlikavi bambus oziroma sorte, ki rastejo bolj pri tleh, ne toliko v višino.

Vetrni zvončki, most ali pohištvo?

Bambus je hitro rastoča rastlina, ki jo boste lahko uporabili tudi drugače. Iz votlih bambusovih stebel izdelajte vetrne zvončke, s katerimi popestrite vrt. Zvončki bodo oddajali prijeten afriški zvok, precej drugačen od običajnih vetrnih zvončkov iz kovine ali stekla. Steblo preprosto narežite na več različno dolgih in debelih cevk, nanje na skrajni konec pritrdite tanko vrvico in jo obesite na podlago.

bambusovi_zvoncki.jpg

Iz bambusovih stebel je mogoče nareditii tudi manjši prehodni most, ki ga umestite čez vrtni ribnik ali potok. Most vam lahko praktično služi ali pa ga imate le za tropski okras. Za projekt boste potrebovali malo več časa, več stebel in precej natančnosti. Med drugim je privlačna izbira tudi bambusovo vrtno pohištvo (klopi, mizice, stoli), ki ga lahko kupite v trgovini ali naredite sami, če ste vešči ročnega dela.

Bambusovo brajdo dopolnite z baklo iz bambusa

Iz bambusa izdelajte prostostoječo podporno ograjo, na katero boste prislonili rastline plezalke, ali eksotično brajdo za trto. Delo ni preveč zahtevno, potrebovali boste le večja stebla, malo kreativnosti, močno vrv ali lepilo. Če stebla pomaknete čisto blizu, je ograja primerna tudi za zaščito pred radovednimi pogledi.

bambusova_ograja.jpg

Omislite si lahko tudi bambusovo baklo ali svetilko v različnih stilih, na voljo pa so celo takšne, ki delujejo s pomočjo solarne energije. Ne glede na to, kakšne izberete, boste z njimi pričarali posebno vzdušje, če ji postavite na ključna mesta terase in vrta.