Umazane rjuhe

Čeprav so morda rjuhe na postelji videti še povsem zadovoljivo čiste, vam zagotavljamo, da po petih tednih spanja na njih v resnici prav gotovo niso. Spanje v umazani postelji lahko načne vaše zdravje, zato rjuhe in drugo posteljnino operite vsaj enkrat tedensko.

Striženje nohtov

Striženje nohtov v dnevni sobi ali spalnici ni lepa navada, ker običajno za vami ostanejo delci nohtov, ki se potem valjajo po stanovanju. Zaradi tega si nohte odslej strizite le v kopalnici, ostanke pa dosledno pospravite.

strizenje_nohtov.jpg

Umazana oblačila ležijo vsepovsod

Imate navado, da na koncu dneva oblačila dobesedno zmečete s sebe na tla oziroma v kot sobe, kjer se začne nabirati kup umazanih oblačil? Zadnji čas je, da odpravite to slabo navado, ki običajno le razjezi vašega partnerja in naredi stanovanje bolj neurejeno.

Stara hrana v hladilniku

Če boste stara živila "pozabili" v hladilniku, ne boste rešili težave, temveč jo le povečali. Načeta živila zavrzite pravočasno, preden se na njih začne razvijati plesen, ki škodujejo tudi drugi hrani.

Kuhinjske spužve v umivalniku

Mokre kuhinjske gobice, polne bakterij in umazanih delcev, ki so ležale v umivalniku, niso primerne za brisanje jedilne mize ali kuhinjskega pulta. Spužve namreč lahko vsebujejo več bakterij kot straniščna školjka, zato po vsaki uporabi gobico dobro ožemite in jo postavite na suh rob umivalnika, kjer se bo posušila. Svetujemo vam, da spužve občasno namočite v vrelo vodo, da jih razkužite.

kitchen_sponge.jpg

Čiščenje ušes z naključnimi predmeti

Ključi niso vatirane palčke, s katerimi bi si lahko očistili ušesa. Prav tako niso palčke svinčniki ali vaši prsti. Nekateri ljudje si namreč radi praskajo oziroma čistijo ušesa z naključnimi koničastimi pripomočki, ki jih poberejo z mize, kar pa je precej ogabno in nevarno. Zato se že končno navadite, da uporabljate izključno vatirane palčke.

Po stanovanju ležeči rabljeni robčki

Če ste prehlajeni in množično uporabljate papirnate robčke, jih po uporabi zavrzite v smeti. Tudi če ste bolni, to ni izgovor, da bakterije na robčkih prenašate še na druge stanovalce in površine v domu.

Izpustili ste umivanje zob

Če ste si včeraj pozabili umiti zobe, verjetno menite, da to ni takšen problem. Vendar pa to ni čisto res, saj vaš zadah opazijo drugi, zato si vzemite vsaj minuto časa in si jih umijte. Jutranja kavica ni nadomestilo za ustno vodico.