Lak za lase odstranjuje madeže šminke

Madeže šminke na oblačilih boste najlažje odstranili, če jih popršite z lakom za lase in počakate deset minut, da začne delovati. Zatem madež popivnajte z vlažno krpo ali gobico, dokler ga večji del ne odstranite, nato pa tkanino operite v pralnem stroju po ustaljenem postopku.

Aluminijska folija za čiščenje steklenih posod

Če ne želite zavreči že enkrat uporabljene, a dobro ohranjene aluminijaste folije, jo lahko izkoristite za drgnjenje ostankov hrane s steklenih posod. Iz folije naredite žogico oziroma kepo, s katero boste lahko odstranili tudi najtrdovratnejše madeže.

Zobna pasta kot čistilo za zgoščenke

Če hočete zmanjšati nastalo škodo na zgoščenkah (in DVD-jih), na vatno blazinico stisnite nekaj zobne paste v velikosti graha in z njo narahlo krožite od sredine zgoščenke proti njenim robovom. Pasto na koncu sperite z vodo.

zobna_pasta_cisti_cdje.jpg

Sol za čiščenje jajčnih madežev in pranje zelenjave

Po mestu, kjer so ostali sledovi surovega jajca, potresite malo kuhinjske soli, počakajte dve minuti in obrišite. S soljo pa zlahka operete tudi zelo umazano sadje in zelenjavo, in sicer tako, da ga za nekaj minut potopite v slano vodo.

Gorčica v prahu kot dezodorant za steklene posode

Enkrat za vselej se rešite neprijetnega smradu, ki prihaja iz steklenih kuhinjskih posod, tako da jih temeljito operite z mešanico ene žlice gorčice v prahu in litra tople vode.

Led za odstranjevanje voska

Stopljen vosek lahko iz namiznega prta učinkovito odstranite tako, da na prizadeto mesto postavite plastično vrečko, napolnjeno z ledom, in počakate dvajset minut.

led_odstrani_vosek.jpg

Olje in sol za odstranitev sledov lepila

Na nalepko oziroma druga mesta, kjer najdete ostanke lepila, s papirnato brisačo ali mehko krpo nanesite kuhinjsko olje, močno zdrgnite in sperite s toplo vodo. Če lepilo še vedno ne bo šlo stran, olju dodajte še malo zobne paste. Podobno lahko uporabite tudi kis, ki ga na lepilu pustite stati pet minut.

Tablete za zobne proteze za čiščenje vaz

Ste se kdaj vprašali, kako očistiti nedosegljiva mesta, kot je notranjost okrasnih vaz? Vazo preprosto napolnite s toplo vodo, zatem pa vanjo vrzite eno ali dve šumeči tableti za čiščenje zobnih protez na vsakih 2,5 decilitra vode. Pustite stati tako dolgo, kot je predvideno v navodilih, potem pa predmet sperite z vodo.

Vosek za avtomobile za poliranje pip in drugih površin

Z voskom za avtomobile lahko brez skrbi polirate tudi pipe, umivalnike, ploščice in celo vrata kabine za prhanje. Vosek bo na površini ustvaril zaščitni sloj, neprepusten za vodo, in kopalnici ponovno podaril sijaj.