Preberite si, kateri barvni odtenki bodo po mnenju podjetja Pantone prevladovali letos. Pantone je eno od glavnih podjetij, ki se ukvarjajo z barvami in določajo barvne trende. Trendovske barve naj bi letos predvsem odsevale naravo - v ospredju bodo pristni zeleni toni, ki jih najdemo v naravi, na primer rastlinah, mahu in morskih algah. Novi nevtralni odtenki so zelo zemeljski, od subtilnih odtenkov sive do toplih rjavih tonov. Na seznamu barv za prihajajočo pomlad so tudi različni modri odtenki, strastna rdeča ter živahna oranžna.

pantone_colours_2012_forecast.jpg

Tangerine Tango

Tangerine Tango Pantone 17-1463 oziroma ''mandarinski tango'' je močan rdečeoranžen odtenek, ki ga lahko kombiniramo z belimi ali črnimi toni in tako ustvarimo barvit interjer, poln energije in življenja (fotografija zgoraj).

Starfish

Starfish Pantone 16-1120 ali ''morska zvezda'' je čudovita barva predvsem za spalnice. Je naravna barva, ki se lahko zlije z drugimi odtenki, kot sta modra ali zelena.

starfish_pantone_bedroom.jpg

Margarita

Margarita Pantone 14-0116 je le eden zelenih odtenkov, ki jih bomo spomladi še veliko videli. Zaradi vse večje osveščenosti in ekološkega življenja bodo namreč letos zeleni odtenki med najbolj priljubljenimi.

Bellflower

Bellflower Pantone 18-3628 ali ''zvončnica''  je vijoličen odtenek, ki se lahko pojavlja v različnih niansah. Z njimi ustvarimo občutek krhkosti in občutljivosti v prostoru. Za res lep in dovršen videz dekorja lahko to barvo dopolnite še z belimi ali črnimi poudarki.

solar_power_pantone_kups_bay_show.jpg

Solar Power

Solar Power Pantone 13-0759 oziroma ''sončna energija'' prinaša rumene odtenke. Lepo se ujema s črnimi ali temno rjavimi predmeti, če želimo ustvariti toplejši in živahnejši dekor, pa jo lahko uporabimo v kombinaciji z rdečo.

Cabaret

Cabaret Pantone 18-2140 je močan rožnat odtenek, ki bo všeč predvsem veselim in optimističnim osebam, verjetno predvsem tistim ženskega spola. V takšnih barvah je tudi svet videti lepši.

cabaret_pantone_warmrug.jpg

Sweet Lilac

The Sweet Lilac Pantone 14-2808 ali ''sladka vijolična'' je namenjena zlasti deklicam. S to barvo lahko ustvarimo zanimivo vzdušje v sobi za punčke, pa tudi za najstnice.

Cockatoo

Cockatoo Pantone 14-5420 ali barva ''kakadu'', ki se izkazuje v svetlem modrem odtenku, v sebi nosi drzen, a še vedno naraven pridih.

cockatoo_pantone_bedroom.jpg

Driftwood

Driftwood Pantone 19-1210 ali ''plavni les'' je v skladu z letošnjimi naravnimi trendovskimi barvami. Te bodo vsaki sobi dodale moderen videz.

Sodalite Blue

Sodalite Blue Pantone 19-3953 je temno moder odtenek, ki lahko ustvari bolj uradno vzdušje v sobi ali pa vas ponese v morski svet.

Več prostorov, urejenih v letošnjih trendovskih barvah, si lahko ogledate v naši fotogaleriji.