Pred nami pa so že novi dogodki, na katere vas vabimo v  Arboretum. Topli sončni žarki so nežno pobožali drevesa, ki že zelenijo in vas kličejo v objem svojih krošenj, kjer lahko pozabite skrbi in se predate počitku in občudovanju narave.

Razstava tropskih metuljev in dnevi rododendronov

Maja nas razveseljujejo cvetovi slečev in azalej, ki si jih lahko ogledate v Zgornjem in Spodnjem angleškem parku. V sredini maja pa bodo v Arboretum "pripotovali" tudi tropski metulji. Kot vsako leto se boste lahko sprehodili med živimi tropskimi metulji. Pravijo, da je sreča kot metulj in se rada izmika lovcu nanjo, če pa se za trenutek ustavimo, ona najde nas.

Vadba pilatesa in capoeire v parku

Potrebujete sprostitev? Pridite v Arboretum Volčji Potok, kjer lahko na skrbi pozabite med sprehodom po čudovitih ambientih in ogledom številnih razstav. Ni dovolj? Za vas smo pripravili sklop aktivnosti pod imenom Sprostitev v parku. Sobotnim tečajem nordijske hoje se v maju ob petkih pridružuje pilates, v soboto popoldne pa capoeira za vso družino. Gibanje in sproščanje v naravi, ko je edina glasba ptičje petje, je zagotovo prav posebno doživetje.

pilates.jpg

Strokovne predstavitve

Nadaljujejo tudi s strokovnimi predstavitvami. V maju bodo organizirali naslednje predstavitve:  v petek, 18. maja, ob 18. uri  vas bo Matjaž Mastnak popeljal v svet Osupljivih dreves, v nedeljo, 27. maja, ob 11. uri pa vam bo Andreja Vučer svetovala na temo prekrovnih trajnic. Če potrebujete informacije ali se želite na dogodek prijaviti, pišite na e-mail prireditve@arboretum.si.

Koncert skupine Terrafolk

Izkoristite enkratno priložnost in do 20. maja kupite vstopnico za koncert skupine TerraFolk z gostoma Vlatkom Stefanovskim in Uno Palliser po ceni le 16 evrov. Koncert bo v petek, 8. junija, ob 20.30. Na ta dan lahko v park vstopite že ob 18. uri in se udeležite delavnic Ekologov brez meja. Za ceno vstopnice lahko ustvarjate na delavnicah, si ogledate park in koncert glasbenih virtuozov. Zares enkratna priložnost, mar ne?

Mednarodna revija starodobnih vozil

To je edini tovrstni festival v Sloveniji, ki se ga lahko udeležijo le povabljeni lastniki starodobnih vozil, pri čemer je glavni kriterij starost vozila in njegova ohranjenost. Med kratkim postankom v Arboretumu si lahko starodobnike tudi ogledate.

starodobna_vozila.jpg

Predstavitev polstenja volne

Ročno polstenje volne je ena najstarejših tehnik tekstilne umetnosti. Pod vplivom tople vode in mehanskega delovanja se volnena vlakna napnejo, luske se odprejo in med drgnjenjem se volna zatakne, posledica je krčenje volne in nastanek čvrste podlage, ki je lahko osnova za klobučke, copate, šale, torbice in drugo. Pridružite se nam na brezplačni predstavitvi polstenja.

Otroške delavnice

Prva polovica maja bodo zaznamovale tudi številne otroške delavnice. Lahko boste slikali v objemu narave ali raziskovali naravo na Mavričnih igrarijah. Tisti, željni odkrivanja zgodovine, pa lahko v peskovnikih pri morskih velikanih postanete paleontologi in le z lopatko in čopičem odkrivate fosilne ostanke. Morda odkrijete okostje katerega od dinozavrov?!

Zasaditev vrta v juniju

Tudi poletni meseci so primerni za zasaditev rastlin v vrtu. Odkar imamo na voljo rastline, ki so gojene v loncih, lahko vrt zasajamo in urejamo vse leto. V toplih mesecih je projektiva Arboretuma za vas pripravila posebno ponudbo. Vsem naročnikom zasaditve vrta v juniju podarijo trosilec za gnojenje trave.

Vrtni center

Ali ste že zasadili balkonska korita? Sedaj je čas za to! V Vrtnem centru Arboretum imajo bogato izbiro rastlin za balkonska korita. Na voljo imajo tudi različne substrate za sajenje balkonskega cvetja. Ne spreglejte pestre ponudbe rastlin in okrasnega dekorja za ureditev vrta.

vrtni_center_20110225_1489676128.jpg

Tržnica rastlin

Vse ljubitelje in zbiratelje rastlin ter vse, ki imate prevelike sobne rastline in jih želite prodati ali zamenjati, vabimo na tržnico rastlin v Arboretum Volčji Potok. Rastlinska tržnica bo organizirana vsako drugo soboto v mesecu, med 9. in 13. uro, na parkirišču pred Vrtnim centrom Arboretum. Naslednja tržnica bo 19. maja.

Pogoji sodelovanja so objavljeni na strani: http://arboretum.si/obiscite-nas/novice/263-trnica-rastlin.

Več o dogajanju v Arboretumu pa lahko najdete na spletni strani

www.arboretum.si

.