Zamenjajte ogledalo

Ogledala naredijo veliko spremembo v prostoru, še posebno pomembna pa so v kopalnici. Zato si omislite novo zrcalo dovolj velikih dimenzij, ki bo tudi odsevalo svetlobo po prostoru in mu dodalo globino. Po možnosti izberite elegantno uokvirjeno ogledalo, ki zavzema celo steno ali območje nad umivalnikom. Okvir naj se ujema s stilom kopalniškega pohištva.

Po tleh položite preprogo

Preproga v kopalnici je malce nepričakovana, vendar prostoru doda povsem nove razsežnosti. Kopalnica bo videti  toplejša, ker so preproge običajno iz tekstilnih materialov in pisanih barv, pa bodo prostoru dodale tudi osebnost. Pazite le, da preprogo namestite na suho območje, kjer je vodne kapljice ne bodo zmočile.

preproga_v_kopalnici.jpg

Zamenjajte ročaje in armature

Zamenjajte ročaje kopalniških omaric in vodne armature, saj je to najcenejši način za hitro in učinkovito spremembo celega prostora. Na voljo so številne možnosti končnih podob in stilov teh praktičnih dodatkov – poiščite nekaj posebnega, kar bo unikatno dopolnilo dekor.

Polepšajte stene

Stene določajo stil kopalnice, zato naj bodo posebno poudarjene. Na zid prilepite vodoodporne tapete z zanimivim vzorcem, ki naj se barvno ujemajo z drugo opremo in dekoracijo, ali pa stene prebarvajte v bolj svež odtenek.

Barvni poudarki

Če vašo kopalnico krasijo nevtralne barve, na določena mesta vnesite barve poudarke v obliki barvitih brisač, dodatkov in drugih podrobnosti, kot so šamponi in mila. Prebarvate lahko tudi omarice in si priskrbite barvit sedež straniščne školjke.

bathroom_colorful.jpg

Izboljšajte osvetlitev

Razsvetljava v tem prostoru je po navadi slabše kakovosti. Če imate to možnost, povečajte dostop naravne svetlobe, ogledala pa usmerite proti oknom oziroma večjih lučem.

Talne obloge

Keramične ploščice so standardne talne obloge, ki lahko sčasoma postanejo dolgočasne in predvidljive. Vendar pa boste naredili dramatično potezo, če po tleh položite lesene talne obloge ali ploščice, ki posnemajo podobo lesa ali kamna. Ploščice položite v zanimivem vzorcu.

Več idej za hitro osvežitev kopalnice pa poiščite v naši fotogaleriji.