Uvedite arhitektonske elemente

Odvisno od tega, kako velik je vaš zunanji prostor, v okolico doma uvedite arhitektonske elemente, kot so oboki ali vrtni paviljon oziroma senčnica. Z njimi boste namreč območju podarili poseben pečat, razmislite pa tudi o postavitvi enostavnih zaves ali baldahina, saj lahko z različnimi tkaninami prostoru dodate več zasebnosti in obenem poskrbite za zaščito pred sončno pripeko. V okolico umestite tudi več zunanjih svetil za popoln užitek ob večerih.

nacrtujte_sproscujoc_zunanji_prostor_za_posedanje_1.jpg

Impresivno vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo je doživelo velik napredek. Za razliko od nekdanjih aluminijastih in PVC-stolov in miz lahko danes najdete pohištvo v različnih oblikah in materialih, od povsem enostavnih do neobičajnih in luksuznih. Da bste našli takšne kose vrtnega pohištva, ki vam bodo povsem ustrezali, preučite svoj način življenja. Razmislite o strateški postavitvi udobnih ležalnikov, naslovnjačev in mize za odlaganje.

nacrtujte_sproscujoc_zunanji_prostor_za_posedanje_2.jpg

Pričarajte sproščujoče vzdušje

Običajno je pravi izziv ustvariti sproščujoč in razkošen zunanji prostor brez zidov in rešetk, ki bo zadržal svojo edinstvenost in vam nudil zatočišče. Vendar pa to niti ni tako težko, če kreativno uporabite žara ali kamin, svetila, barske stole, klubske mizice in druge okrasne elemente. Če imate to srečo, da se pogled iz okolice doma razprostre na bližnje gore ali vrtni bazen, bo vaše zatočišče potrebovalo le malo drugih elementov, da bo prostor še prijetnejši.

nacrtujte_sproscujoc_zunanji_prostor_za_posedanje_3.jpg

Osvetlite pot od hiše do mesta za posedanje

Če ste ponosni lastnik bazena, lahko uživate že v pogledu nanj, ne le med čofotanjem v njem. Priporočamo vam, da  z obeh strani osvetlite vrtno pot ali stezo, ki pelje od vaše hiše do izbranega kotička za druženje in posedanje. Tako boste dobili pravo "pristajalno stezo", ki kar čaka, da se po njej zapeljete do zasebnega pribežališča.