Aloe vera

Ljudje že dolgo cenimo zdravilno vrednost te rastline s koničastimi listi. Aloe vera pa je primerna tudi za vašega psa. Naravni gel v listih lahko uporabljamo na površinskih poškodbah, kot so opekline, praske ali manjša vzdraženja kože, zaužitje pa pomaga pri vetrovih, zaprtju ali okužbah.

Ognjič

Svetli in sončni cvetovi tega nezahtevnega zelišča pomagajo zdraviti ureznine, praske in rane – tako vaše kot vašega psa. Cvetne liste lahko nanesemo neposredno na rano ali pa iz njih naredimo čaj za spiranje poškodbe. Antiseptične lastnosti pomagajo preprečevati rast bakterij, kar je dobra novica za vašega psa in slaba za bakterije.

calendula_flower_zeepack.jpg

Ingver

Korenina ingverja je okusna, poleg tega pa je že stoletja cenjena kot zdravilna rastlina. Iz nje lahko pripravimo čaj ali tinkturo, odlična pa naj bi bila za lajšanje trebušnih težav.

ginger_heymrleej.jpg

Kanadski zlati koren (Hydrastis Canadensis)

Kanadski zlati koren je močan antibiotik, ki preprečuje bakterijam, da bi se prilepile na celične stene. Lahko ga uporabljamo v obliki tinkture ali čaja, z njim pa lahko tudi umivamo psa, ki ima solzne oči ali očesno infekcijo. Pomaga tudi pri želodčnih ali črevesnih težavah.

goldenseal_waynenf.jpg

Pegasti badelj

Pegasti badelj ščiti jetra ter izboljšuje njihovo delovanje. Uporaba je še posebno priporočljiva, če smo psu dajali zdravila, ki bi lahko vplivala na jetra.

milkthistle_aehack.jpg

Pred uporabo kakršnih koli zdravilnih rastlin ali zelišč se posvetujte z veterinarjem. Prav je, da tudi vaš pes, tako kot vi, uživa v prednostih naravnih sredstev, vendar le pod strokovnim nadzorom.