Zavese so ključni element vsakega prostora, poleg dekorativne pa imajo tudi praktično funkcijo, saj zastrejo poglede od zunaj in med drugim preprečijo prepih. Glavni element zaves so zagotovo nosilne palice, na katere jih obesimo, zato izberite poceni in kreativne rešitve, ki nadomestijo tradicionalne nosilce.

veslo_namesto_nosilne_palice.jpg

Ustvarjalne nadomestne rešitve

Vsaka čvrsta in razmeroma ravna palica ali drug predmet primerne dolžine lahko nadomesti klasične nosilne palice, ki jih kupite v trgovini. Če je vaš dom opremljen oziroma okrašen v klasičnem, rustikalnem ali vintage stilu, uporabite dovolj dolgo drevesno vejo ali vintage ročaj starega vrtnega orodja, ki ga ne uporabljate več. Če je interjer vašega doma okrašen v športni temi, zavese obesite na teniška loparja, hokejske palice, smučke, smučarske palice ali drug športni rekvizit.

palica_za_zaveso1.jpg

Poleg tega lahko namesto tradicionalnih nosilnih palic uporabite sprehajalno palico ali bambusovo steblo, ki se še posebno lepo podata v eklektične, moderne rustikalne in svetovljansko urejene prostore. V ambientu s sodobnim ali industrijskim stilom pa lahko izberete jeklene ali bakrene cevi oziroma drugo dovolj čvrsto žico. Zavese z zankami na vrhu je mogoče obesiti celo na kljuke ali dekorativne žeblje.

curtain_rods_ss.jpg

Druge možnosti

Ko izbirate alternativno rešitev za obešanje zaves, si pustite ustvarjalno svobodo, da prilagodite njihovo podobo po svojem okusu. V roke vzemite okrasni papir, barvo, bleščice, vrv ali druge materiale, ki jih lahko uporabite za dekoracijo alternativnih nosilcev. Iz predala potegnite frnikole, gumijaste kroglice, majhne starinske predmete in detajle iz pločevine, iz katerih sestavite pisan mozaik ali drug okras na nosilni palici.

Razmislite tudi o nekonvencionalnem pritrjevanju zaves na izbrane nosilce. Potrebovali boste nekaj žebljev, kaveljčkov, sponk in lepila, da obesite zavese in stabilizirate nosilce.