Praznični dekor izbranih barv, zanimive ideje okraševanja, prijetna glasba, skrivnostni soj sveč, ustvarjalna darila in izleti so del praznovanja praznika zaljubljenih, ki nekako ne smejo manjkati. Za ustvarjalno in poceni dekoracijo bivalnih prostorov lahko izberete bombone in čokoladice v obliki srčkov, kupide z loki, čipke, okrasne trakove in Valentinove voščilnice.

Okrasni venček

Za začetek naredite privlačen venček, ki ga boste obesili na vhodna ali druga vrata. Eleganten venček izdelajte iz zimzelenih vejic, cvetlic, čipk, trakov, piškotov v obliki srčkov, gumbov ali drugih drobnih okraskov. Prav tako lahko uporabite protje, les ali bombaž, iz katerih ustvarite večje okraske poljubnih oblik, ki jih pritrdite neposredno na steno.

valentinovo_vencek.jpg

Pričarajte strastno ozračje v spalnici

Na nepozaben romantični večer pripravite spalnico, ki jo ovijte v tradicionalno rožnato, rdečo ali belo barvo. Te barve namreč ustvarijo močan kontrast, zaradi česar bo spalnica videti dinamična in razburljiva. Omislite si razkošno svileno posteljnino in mehke okrasne blazine s praznično dekoracijo. Na okna obesite romantične rdeče ali rožnate zavese.

Piko na i romantičnemu vzdušju dajo naravne dišave, pridušena razsvetljava, umirjena glasba, sveže rezano cvetje in cvetni listi vrtnic, ki jih za briljanten končni učinek posujte po postelji. Na zidove pa pritrdite vinilne stenske nalepke z motivom valentinovega.

pretty_bed_design_headboard_cute_hearts_valentine_teen_girls_easy_diy_decor_idea.jpg

Drugi prostori v domu

Okrasite seveda tudi druge prostore v domu, na primer jedilnico in dnevno sobo. Uporabite napihljive balone ali doma izdelane okrasne blazine v obliki srčka, na katerih se bohoti napis Ljubim te. Na mizo v jedilnico položite rdeče prtičke, lepo okrašen namizni prt z romantično vsebino, cvetlični aranžma in dekorativne svečnike.

Dekorirajte še druge elemente, kot so okna, vrata, svetilke v dnevni sobi ali jedilnici in ne nazadnje kamin. Uporabite lahko na primer celo obarvan trši papir, iz katerega izrežete srčke ali druge motive. Za kopalnico izberite ročno milo v obliki srca, dišeče svečke in cvetne liste vrtnic, ki jih posujte po tleh okoli kopalne kadi. V predsobo pa po tleh položite praznični predpražnik.

Več navdiha za dekoracijo ob prazniku zaljubljencev pa poiščite v naši fotogaleriji.