Najprej poskrbite, da boste doma res sami: če z vami živijo otroci ali drugi stanovalci, se z njimi dogovorite, da bodo tisti večer ali noč preživeli nekje drugje. Le tako vas ne bo nihče motil in se boste lažje sprostili s svojim partnerjem. Če oba soglašata in zmenek potrdita, partnerju pošljite še uradno vabilo z napisanim datumom in uro večerje.

Jedilnik

Pri načrtovanju jedilnika za večerjo se poskusite osredotočiti na partnerja oziroma na njegovo najljubšo hrano. Izbor hrane lahko na primer simbolizira prelomne trenutke v vaši zvezi – če sta se denimo spoznala v Italiji ali se tja odpravila na nepozaben izlet, se osredotočite na italijansko hrano. Začnite s pripravo majhnih prigrizkov in končajte z okusno sladico, pri tem pa ne pretiravajte s količino. Pazite, da ne precenite svojih sposobnosti in si naložite preveč dela v kuhinji.

valentinovo_vecerja_1.jpg

Praznična pijača

Sestavine večerje in primerno pijačo kupite že prej, tako da ne boste zadnji dan brezglavo tekali naokoli. Za pijačo izberite kakovostno steklenico vina ali pa zmešajte poseben koktajl iz sestavin, ki jih vaša ljubezen obožuje. V vsakem primeru naj pijača signalizira, da je ta večer resnično nekaj posebnega.

Romantična glasba

Na spletu ali doma poiščite zgoščenke oziroma pesmi s klasično romantično vsebino in pridihom jazza. Pripravite seznam predvajanja, tako da vam  pesmi ne bo treba iskati med večerjo. Odločite se lahko tudi za izbor vaših najljubših pesmi, ki vama s partnerjem nekaj pomenijo. Glasbo nastavite na primerno jakost, saj ne sme motiti vajinega pogovora.

valentinovo_glasba.jpg

Za piko na i zaljubljenemu vzdušju

Svoj dom preoblikujte z enostavno dekoracijo. Zatemnite vsa svetila in namesto njih prižgite sveče. Izberite sveče brez dodanih dišav, da vas njihov vonj ne bo motil med večerjanjem. Kupite šopek rož in ga postavite na mizo v jedilnico, na kateri naj se znajdejo vaši najboljši krožniki, pribor in kozarci. Z večjo dekorativno odejo ali drugo tkanino prekrijte vse moteče dejavnike, ki bi vas med romantičnim vzdušjem utegnili zmotiti, denimo računalnik in televizor.