Cvetlice, ki jih sami podarite

Namesto da bi šopke rož pošiljali na dom ali v službo, jih raje svoji izbranki izročite osebno. In to lahko storite tudi ob drugih, čisto navadnih dnevih. Zakaj ne bi kdaj izkoristili odmora za kosilo in nabrali nekaj cvetlic za svojo ljubljeno osebo? Če je darilo presenečenje in brez posebnega razloga, je še toliko lepše. Svoji dragi lahko podarite cvetlice za vsak dan v letu – tako da jih posadite. Kupite cvetlično korito za okno, nekaj zemlje ter cvetlic, ki so ji všeč.

2523787768_5df8989647.jpg

Sladko presenečenje

Če je vaš stil bolj subtilen, lahko dobra drobna darilca, ki vključujejo nekaj sladkega, nastavite na mesta, kjer jih obdarovanec ali obdarovanka ne pričakujeta. Lahko na primer sami spečete piškote in zavijete vsakega posebej ali pa se odločite za majhne čokoladice.

heart4.jpg

Opravite z neprijetnimi domačimi deli

Vsak nečesa ne mara početi – mogoče je to pomivanje posode, menjava olja, čiščenje žlebov… Sami najbolje veste, katerih opravil vaša ljubljena oseba ne mara. Do valentinovega lahko opravite vsaj tri takšne stvari namesto svojega partnerja ali partnerke. Svojo prizadevnost ovekovečite na fotografijah in izdelajte voščilnico, ali pa le napišite seznam stvari, ki jih je treba narediti, in vsa opravila na njem prečrtajte.

Izlet v ljube kraje

Svojo ljubezen lahko odpeljete na kraje, kjer sta se spoznala, kjer sta se prvič dobila, poljubila, zaročila ali poročila. Mogoče na poseben kraj, ki vama je preprosto ljub. Posnemite zgoščenko s primerno glasbo in se popeljita z njo na izlet po vseh mestih, kjer se je pisala vajina zgodovina.

valentines_day_candy_h.jpg

Malo drugačna večerja

Kuhanje romantične večerje je že malo klišejsko. Če jo hočete poživiti, lahko na primer pokličete mamo svoje izbranke ali izbranca in jo povprašate po  receptu za jed, ki jo je imela vaša ljubezen v otroških letih še posebno rada. Nič ne vzbudi toplih občutkov bolj kot znana, domača hrana. Pa še vaša ljubezen bo vedela, da ste se zanjo še posebno potrudili.

Naj bo ves svet priča vaši ljubezni

Morda lahko z algami izpišete srce z vajinimi začetnicami na peščeni plaži, jih vrežete v drevo ali pa za izlivanje čustev uporabite božične lučke.

love_love_love_by_eggnog_and_glue.jpg

Svoji ljubezni lahko pošljete tudi voščilnico po elektronski pošti. Lahko se gresta grico iskanja – na vratih pustite sporočilo, da naj gre v spalnico. Tam naj jo čakata pripravljena obleka in navodilo, naj pogleda v žep, ko ima oblačilo na sebi. V žepu naj bo sporočilo z namigom, ki jo bo napotil tja, kjer sta se prvič poljubila ali doživela kaj romantičnega. Na končnem mestu pa jo čakajte sami.

Ne glede nato, za kakšno obdarovanje se boste odločili, pa vam za darila ni treba zapraviti kupa denarja – z nekaj truda bo imela vaša ljubezen občutek, da je vredna več kot vsi zakladi sveta.