Dekoracija iz vrvi ima navtično dediščino in je zato kot nalašč za zajemanje vzdušja morskih krajev. Enostavno vrv iz naravnih vlaken zavežite v vozel (ali dva) in jo odrežite na poljubno dolžino, nato pa umestite v prostor. Odlično se na primer poda v kopalnico, saj jo lahko izkoristite kot držalo za obešanje brisač.

dekoracija_iz_vrvi_2.jpg

Dekoracija iz vrvi

Daljšo vrv zvijte v skulpturo okrogle ali druge oblike in jo utrdite z vozlom. Takšno dekoracijo samostojno razstavite na odprte police zraven knjig, saj bo v sobo v trenutku vnesla moden pridih narave.

Svetlike, okrašene z vrvjo

Omislite si lahko tudi svetilke, okrašene z vrvjo. Daljša vrv nevtralne svetlo rjave barve je skoraj neopazna, če jo uporabljamo v praktične namene. Če pa vrv ovijete okoli baze oziroma zgornjega dela svetilke, bosta njena tekstura in oblika prikupno izstopali.

dekoracija_iz_vrvi_4.jpg

Prekrit sedež stolov

Z zvito vrvjo lahko zapolnite lesen sedež stola enostavnih linij, ki ga želite prenoviti. Stol bo dobil svežo in svetlo novo podobo, tekstura na površini pa ne bo le privlačnejša na pogled, ampak bo tudi udobnejša za sedenje.

Vrv v jedilnici

Vrv lahko podobno zvijete v okrogel vzorec, le da naj bo precej manjši od tistega, s katerim ste prekrili stol, na primer s premerom pet ali deset centimetrov. Dobili boste uporabne podstavke, na katere odložite kozarce, steklenice s pijačo ali vročo kuhinjsko posodo.

dekoracija_iz_vrvi_3.jpg

Iz tanjše vrvi naredite zabaven dekor za jedilno mizo, denimo obročke za prtičke. So namreč sproščeno poletni in prefinjeni hkrati. Na vrv obesite še okrasne blazine na klopi v jedilnici -  visijo naj s stene, ker tako dodajo udobje in barvitost.

Pleten predpražnik in drugo

Če izberete daljšo vrv elegantne izdelave, iz nje sestavite pleten predpražnik, ki bo obiskovalcem že ob prihodu izdal delček vaše osebnosti. Vrv delno ali v celoti ovijte še okoli pletenih košar, namenjenih shranjevanju, cvetličnih korit za sobne rastline in drugih posod.