Nekoč je količina zaves označevala tudi družbeni položaj posameznika. Več ko jih je imel, premožnejši je bil. Dandanes pa so zavese glavni dekorativni element prostora. Pred nakupom si poskušajte predstavljati, kakšna bo soba, ko bodo obešene.

Tradicionalno opremljen dom

V tradicionalno opremljen dom se bodo čudovito podale padajoče zavese. Z njimi lahko tudi poudarimo okno ali obliko ogledala.

001_001.jpg

Tradicionalno pa ne pomeni pretirano dekorirano. Tkanina z elegantnim vzorcem, ki sega do približno polovice oken, se bo čudovito podala v tradicionalno opremljen dom in mu dodala nekaj več sproščenosti in razigranosti. Zelo eleganten videz boste dosegli, če boste zavese malce privzdignili z okrasno sponko.

Moderno opremljen dom

V moderno opremljen dom se bodo najbolj podale preproste enobarvne zavese. Odlična rešitev je tudi zakritje nosilcev zaves, s čimer boste ohranili čiste linije. Za bolj industrijski videz zavese pritrdite na jekleni nosilec z jeklenimi obročki. Če prisegate na vzorčaste zavese, posezite po orientalskih vzorcih. Pazite pa, da se bodo ti ujemali s talno oblogo in barvo pohištva.

dr_001.jpg

Nekaj vmes

Če se v vašem domu prepletata modernost in tradicionalnost, je dobro, da so takšne tudi zavese. Geometrijski vzorci so tu zelo zaželeni. In ni nujno, da se vzorci skladajo z talnimi oblogami, lahko se tudi tepejo. V sobo, v kateri je preproga z geometrijskimi vzorci, tako lahko obesite zavese z velikimi cvetličnimi vzorci.

Več primerov dekoracije interjerja z zavesami različnih stilov si oglejte v naši fotogaleriji.