Prav vsak, še tako pust prostor bo oživel, če na steno obesite vpadljivo umetniško sliko, na kateri se blešči motiv priljubljene hrane. Če želite v sobo dodati kanček trendovske oranžne barve, lahko na zid obesite umetniško fotografijo pomaranč.

food_art_2.jpg

Barvni poudarki

Izberite barvite motive sadja, zelenjave, slaščic, lizik in drugih živil, ki jih imate radi. Če je dnevni ali kuhinjski prostor opremljen v nevtralni barvni paleti ali v sodobnem minimalističnem stilu, si omislite večjo sliko drznih barv, ki bodo dopolnile barvno shemo in jo poživile. Sliko uokvirite v stilski okvir in že ste  dobili novo središčno točko sobe.

food_art_3.jpg

Več umetniških slik s priljubljenimi slaščicami ali sadjem obesite tudi v otroško sobo, kjer lahko domišljiji pustite prosto pot. Odločite se lahko za (pre)velike umetniške slike pekovskih izdelkov, kot so tortice in piškoti, ali pa stene okrasite z veselimi slikami barvitih lizik, ki bodo otrokom vedno priklicale nasmeh.

food_art_4.jpg

Slike z nenavadnimi motivi

Uokvirite eno ali več sorodnih slik v enake okvirje, da ustvarite skupino. Če menite, da so slike jabolk, hrušk, slaščic in druge hrane preveč preprost dodatek, ki spodbuja apetit, se zlahka odločite tudi za bolj nenavadne motive, recimo slike raznovrstnih pločevink s hrano. Veliko umetniško sliko svetlih barv po možnosti obesite na temno pobarvano steno ter ustvaritev zanimiv kontrast.