Dizajni, v katere je vključena globoko škrlatna barva iz lanskega leta ter zlatorumeni odtenki iz prejšnjega zmajevega leta 2000, bodo v kombinaciji s črnimi, temno modrimi in modrozelenimi odtenki, ki simbolizirajo letošnje leto vodnega zmaja, videti še posebno impresivni in dramatični. Zlate barve, tapete, proge na okrasnih tkaninah, jedilni servisi in druga dekoracija bodo skupaj s črnimi toni vesolja ustvarili pridih luksuza in prijetno vzdušje za moderne domove.

Kitajsko leto zmaja

Po kitajskem horoskopu se je leto zmaja začelo 23. januarja. Pred njim je bilo leto zajca, ki je ponudilo nekaj počitka in miru pred letom zmaja. Že stari kitajski mojstri feng šuja so menili, da bodo razgibana dekoracija in primerne feng šuj barve v moderne domove leta 2012 vnesle dramatične spremembe, povečale pretok dobre energije in privabile srečo, zdravje in uspeh. V notranje oblikovanje je zmaj prinesel elegantne in skrivnostne črne, temnomodre in modrozelene tone. Pohištvo v črni barvi ter močne dekoracije v interjer vnesejo globino, kremni in zlati odtenki pa prostor uravnovesijo s svetlobo in mehkobo.

krzuj.jpg

Barve zmaja

Barve kitajskih zmajev so precej raznolike, v letošnjem letu, ko prevladuje vodni zmaj, ki ima modrozelene proge, ob straneh pa je zlatorumene barve, pa bodo tudi v notranjem dekorju prevladovale črna, temno modra in zelena barva z zlatimi poudarki. Črno barvo tapet in pohištva lahko dopolnjujejo zlati odtenki na tapetah, zavesah, tkaninah na oblazinjenem pohištvu, okrasnih blazinah in svetilkah.

lgil.jpg

Kontrastne dekoracije in pomirjujoče feng šuj barve, ki predstavljajo vodo, v tem pomembnem letu v interjerju ustvarjajo harmonijo in udobje. Temno škrlatna barva, globoko modra, črna in modrozelena skupaj s kremnimi in zlatimi poudarki ustvarijo občutek varnosti in udobja.

Dekorativni dodatki za leto vodnega zmaja

Podobe morskih zvezd, hobotnic, školjk, rib in koral so čudovita izbira za dekoracijo v letošnjem letu. V tem slogu lahko dom okrasite tudi, če ga nameravate prodati. Pri dekoraciji prostora uporabite tudi figurice in slike črnega zmaja, ki so lahko zanimivo darilo. Za letošnje leto so odlična izbira materiali iz keramike, kristala in lesa. Izogibajte se kovini, razen ko gre za zlato barvo, ter v interjer raje vnesite mehke naravne tkanine in teksture, ki spominjajo na usnje.

ktz.jpg

Nekaj idej, kako opremiti prostor, da bo usklajen z letom zmaja in elementom vode, pa si oglejte v naši fotogaleriji.