V kombinaciji s tradicionalnim lesenim pohištvom je lahko sodobna dekoracija videti povsem skladna in dramatična, saj drastično spremeni zastarel prostor v navdušujočo in stilsko zabavno sobo za obedovanje. S sodobnimi dodatki je stari prostor videti kot nov.

Začnite s stensko dekoracijo brez okvirja

Svetujemo vam, da okraševanje jedilnice začnete z umestitvijo sodobnega umetniškega dela na najbolj izpostavljeno steno. Odločite se za veliko abstraktno sliko brez okvirja ali barvito sliko, ki prikazuje šopek rož v vazi oziroma zeleno pokrajino. Z barvami boste namreč v prostor vnesli življenje in poživili sicer pusto notranjo opremo.

klasicna_sodobna_jedilnica_2.jpg

Posodobite podobo svetil

Naslednji korak je, da impresivno posodobite stare svetilke. Izberite moderen dizajn lestenca, ki bolj spominja na umetnino kot na svetilo, sestavljen iz pobarvanega stekla in verige iz ponovno trendovskega kovanega železa ali druge kovine. Kombinirajte večji stenski okras s prikupnim lestencem – ki ju barvno in stilsko uskladite.

Okrasite tradicionalni bife

Elegantno lahko združite tradicionalen in sodoben dizajn, če v jedilnici uredite samopostrežni bife. Bife je lahko sestavljen iz svetlo rdečih krožnikov ali elegantnih pladnjev, ki jih zložite na mizico ob stenu. Če bifeja prej niste imeli, ob steno med jedilno mizo in kuhinjskim prostorom umestite ožji predalnik ali delno zaprto omaro, ki bo služila novemu namenu. Zraven posode postavite dva visoka svečnika.

bife_2.jpg

Jedilnica je na pogled povsem spremenjena, če poleg svetil, stenske umetnine in bifeja po tleh položite modno preprogo – barve dekorativnih elementov pa uskladite s pohištvom. Kar naenkrat prostor ni več videti tradicionalen, ampak postane vzoren primer sodobnega diazjna.