Nadomestni nakup po več kot 43 letih

Pred kratkim se je v Razstavno-prodajnem salonu Gorenje v Velenju oglasil tudi Branko Zupan iz Radeč, ki se je odločil za nadomestni nakup dobrih 43 let starega pralnega stroja Gorenje, ki jim je vseskozi odlično služil.  Ob nakupu novega pralnega stroja je zvesti Gorenjev uporabnik spregovoril o uporabniški izkušnji s starim modelom Gorenje SuperAvtomat 652, ki mu je služil kar 43 let in pol: »Kupili smo ga maja 1968 v Radečah in z njim skozi vsa ta leta tudi prali. Z njegovim delovanjem smo bili zelo zadovoljni in na ta aparat nas veže kar malo nostalgije.«

Seveda pa gre razvoj naprej in v Gorenju so prepričani, da bodo Zupanovi zelo zadovoljni tudi z novim aparatom, ki je veliko bolj energijsko učinkovit in ponuja številne izboljšane funkcije delovanja. V skoraj pol stoletja sta se tehnologija in videz pralnih strojev namreč kar precej spremenila. »Stari stroji so delovali predvsem visokotemperaturno in z veliko vode, novejši modeli pa temeljijo na nizkotemperaturnih pranjih ter varčni porabi energije in vode. S številnimi prednastavljenimi programi in načini pranja pa so prijaznejši tudi za uporabnike,« je o 40-letnem preskoku v današnjo sodobno tehnologijo povedal Rok Grudnik, produktni vodja za področje pralnih in pomivalnih strojev v Gorenju.

rok_grudnik_iz_gorenja_branku_zupanu_razlaga_delovanje_njegovega_novega_pralnega_stroja.jpg

Tehnologija je močno napredovala

Branko Zupan je ob zamenjavi starega aparata, ki je svojo mesto dobil v Gorenjevi muzejski zbirki, v aktualni Gorenjevi ponudbi izbral varčni pralni stroj WA73149 z energijsko oznako A+++, ki porabi kar 30 odstotkov manj energije, kot je standardna poraba v razredu A. Uporabnik lahko še dodatno prispeva k nižjemu računu za elektriko ter privarčuje s pranjem na nižjih temperaturah, denimo z izbiro 17-minutnega hitrega program pranja QuickWash ali s hladnim pranjem ColdWash pri temperaturi 15 stopinj Celzija, ki sta namenjena negi manj umazanega perila, oziroma tudi s pranjem belega bombažnega perila na 60 namesto na 90 stopinjah.

Dodatna novost je tudi večji LCD prikazovalnik LogiControl, ki ga odlikuje izredna preglednost izbiranja in zaradi tega najboljši nadzor nad upravljanjem. Pralni stroj Gorenje WA73149 ima tudi zelo uporabno funkcijo SterilTub, samočistilni program, ki poskrbi za popolno higieno notranjosti pralnega stroja. Kajti perilo je ustrezno negovano le, če je zares čista tudi notranjost stroja.