Če želite v dnevno sobo s pretežno belo barvno paleto vnesti nekaj živahne barve, jo okrasite z zelenimi poudarki, ki se bodo vizualno ujemali s podobo prebujajoče se narave, ki jo lahko občudujete skozi okna v prostoru. Bela barva naj ostane prevladujoča, medtem ko z zelenimi podrobnostmi sobo popestrite.

Zelenobele tkanine

Za dekoracijo lahko uporabite oblazinjene stole z vzorci, zelene svetilke, stenske umetnine, okrasne blazine, zavese in ne nazadnje preproge. Stare obrabljene stole prenovite tako, da jim zamenjate oblazinjeni sedež z novo tkanino zelene barve ali pa nanje položite hitro zamenljive blazine za sedenje. Po možnosti izberite zelenobelo kombinacijo tkanine s sodobnimi cvetličnimi vzorci.

zelenobela_dnevna_soba.jpg

V primeru, da imate v prostoru postavljeno belo sedežno garnituro, jo okrasite z zelenimi okrasnimi blazinami, ki imajo lahko narisane bele, srebrne ali zlate podrobnosti. Odločite se na primer za blazine s črtastim motivom v različnih odtenkih zelene in srebrne.

Zelena stenska umetnina z srebrnim okvirjem

Po drugi strani pa na stene dodajte eno ali več stenskih umetnin, ki jih uokvirite v srebrn okvir. Posezite po umetniških slikah, na katerih so upodobljene okrasne vaze z rastlinjem: belimi bujnimi cvetovi in zelenim listjem. Na vsako stran slike obesite ogledalo z atraktivnim okvirjem v srebrnem ali zlatem tonu.

zelenobela_dnevna_soba_2.jpg

Zelenobeli senčniki za svetila

Priporočamo vam, da zamenjate tudi senčnike za namizne in talne svetilke. Senčnike lahko prebarvate sami v (smaragdno) zeleno barvo ali pa preprosto kupite nove. Nanje po želji narišite poljubne vzorce, če želite v dnevno sobo vnesti še nekaj več svežine.