Cena umetnosti je relativna

Umetnost ni več omejena le na tradicionalne oblike, kot sta oljna slika ali marmorni kip. Da bo umetniško delo olepšalo in obogatilo vaš dom, ni treba, da stane cel kup denarja. Umetnost je okras prostoru, ki izboljša njegov slog in mu doda nekaj vznemirljivega. Zakaj ne bi kar sami ustvarili takšne umetnine? Četudi niste Van Gogh ali Picasso, lahko ustvarite mojstrovino. Pomembno je le, da znate svoje delo ceniti.

final_a1.jpg

Kaj si želite ustvariti?

Preden začnete ustvarjati svojo umetnino, najprej premislite, kaj sploh želite narediti. Morda sliko ali stensko dekoracijo iz bakra? Ko imate osnovno idejo, sestavite seznam vseh materialov, potrebnih za izdelavo. Pozanimajte se, v katerih trgovimah je material na prodaj, da si boste lažje organizirali nakupovanje. Morda si lahko kaj tudi sposodite ali kupite prek spleta.

piirustus.jpg

Navdih poiščite pri tistem, kar vam je všeč

Ko imate vse, kar potrebujete, lahko začnete z ustvarjanjem. So vam posamezne oblike ali risbe še posebno všeč? Sledite njihovim obrisom in iz njih ustvarite nekaj svojega. Ko slikate, bodite pozorni na barvne kontraste. Ti namreč sliki dodajo teksturo in čustva. Lahko pa uporabite tudi samo eno barvo, a v različnih odtenkih. V svoji ustvarjalnosti se čim večkrat preskušajte, saj vaja dela mojstra. Svoje delo na koncu še uokvirite, da bo zaščiteno.