Razstava pošastno velikih žuželk in izumrlih velikanov morja

Od začetka aprila je v Arboretumu na ogled razstava pošastno velikih žuželk in izumrlih velikanov morja. Eksponati zanjo so prispeli na šestih velikih tovornjakih in skupaj tehtajo štiri tone. Največji in najtežji je velikozobi morski pes, ki tehta celo tono, v višino pa meri skoraj štiri metre. Nad njim (pa tudi drugimi) žuželkami bodo zagotovo navdušeni vaši malčki. Ti se lahko prelevijo tudi v prave paleontologe. V mivki na območju Arboretuma so namreč odkrili okostje stegozavra in fosilne ostanke velikanskih kačjih pastirjev, trilobitov in morskih škorpijonov. Lopatko in čopič za izkop si lahko mladi izposodijo pri blagajni.

izkopavanja.jpg

21. razstava tulipanov, cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme

Malce starejši bodo izdatno na svoj račun prišli že 21. aprila, ko bo na ogled že 21. razstava tulipanov, cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme. Obetajo se številne novosti: nova razgibana lokacija razstave vrtne opreme bo pri stari upravni zgradbi, vrtnarski sejem pred vhodom v park pa bo na novo urejeni asfaltirani površini. Letos bosta v Arboretumu zacveteli dve povsem novi sorti tulipanov: Sensual Touch in Crispion Dark, ki sta prava paša za oči. To so tudi orhideje, v katerih lahko uživamo že vse od začetka meseca. Sijajno cvetje živih in pestrih barv, cvetovi vedno novih in nedoumljivih oblik, cvetno obilje, ki meji na razsipanje, in omamne dišave nikogar ne morejo pustiti ravnodušnega. V nedeljo je svoja vrata odprla tudi razstava umetnin iz voska z naslovom V začetku avtorja Rafaela Samca. V četrtek pa sledi še odprtje kiparske razstave Ljubezen avtorja Edvina Šćuka. Z ljubezensko tematiko prežeti kipi vas bodo čakali v rozariju.

kiparska_razstava_ljubezen.jpg

Rastlinska tržnica

Na koledarju ne pozabite označiti 12. maja. Takrat bo na parkirišču pred vrtnim centrom Arboretuma med 9. in 13. uro namreč znova potekala rastlinska tržnica. Na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji in zbiratelji rastlin ter vsi, ki imajo prevelike sobne rastline in jih želijo prodati ali zamenjati. V primeru deževnega vremena prireditev odpade, sicer pa poteka vsako drugo soboto v mesecu. V centru pa si lahko med drugim ogledate tudi bogato ponudbo zelišč in si tako sami priskrbite zdravilna, začimbna in okrasna zelišča. Tu je na voljo tudi vse potrebno za oskrbo vrtov.