Preberite si nekaj nasvetov, ki bodo nekoliko povečali vaše možnosti, da morebitne kupce privabite v razmeroma kratkem času.

Polepšajte videz hiše

''Lepoti popravki'' hiše so med najučinkovitejšimi potezami za lažjo prodajo doma. Hišo ali stanovanje polepšajte s primernim pohištvom in dekorativnimi elementi, tako da je prostor predstavljen v najboljši luči. Pri tem morate dati svoj okus nekoliko na stran, saj morajo potencialni kupci videti hišo, kakršna je, ne da bi pri tem dobivali razne asociacije. Dom lahko uredite sami, vendar je končni učinek lahko vprašljiv. Če si to lahko privoščite, najemite  notranjega oblikovalca, ki je specializiran za urejanje domov za prodajo. Veliko profesionalnih dekoraterjev ima namreč svoje kose opreme in dekoracije, ki jih lahko uporabijo za ureditev vašega doma in ga tako spremenijo v prostor, ki  bo pravemu kupcu takoj všeč.

home_shot_1.jpg

Izdelajte učinkovit oglas

Oblikovanje nepremičninskega oglasa je prava umetnost. Da je učinkovit, mora biti oblikovan tako, da takoj pritegne pozornost morebitnega kupca. Najpomembnejši del vašega oglasa je naslov. Ta je včasih še bolj pomemben kot fotografija. Naslov naj bo kratek in jedrnat, obenem pa naj izraža videz in ozračje vaše hiše. Fotografija hiše naj bo posneta na sončen dan in naj prikazuje zunanjo podobo hiše v celoti. Opis naj zajema vse potrebne podatke, vendar pa naj bo čim krajši, saj se potencialnim kupcem po navadi ne ljudi brati celih romanov. Opis naj bo takšen, da jih pritegne, da vas bodo poklicali za več informacij in želeli videti hišo v živo.

online.jpg

Izkoristite možnosti, ki vam jih ponuja splet

Tiskani oglasi so sicer lahko pri privabljanju kupcev zelo učinkoviti, vendar pa pri prodajanju nepremičnin vseeno ne smete spregledati pomembnosti svetovnega spleta. Veliko kupcev podatke išče le na spletu, čemur se prilagajajo tudi nepremičninske agencije. Internet vam pri prodaji hiše oziroma stanovanja ponuja nešteto možnosti, od strani s spletnimi oglasi do družabnih medijev. Za bolj celovito in obširno internetno kampanjo se odločite, večje so vaše možnosti za uspešno prodajo.