Pa ne, da je z vrtnimi palčki kaj narobe … Morda le malo spremembe in umetniškega izziva za vas in vašo družino. Tokrat smo idejo o popestritvi domačega vrta dobili pred ljubljanskim vrtcem Mladi rod, enota Čira Čara. Vzgojiteljice so skupaj s svojimi varovanci na prav zanimiv način popestrile gredice s spomladanskimi čebulicami. Ogromen hrošč, črni muci in okraski na ograji so ideja, ki jo lahko doma, skupaj s svojimi otroki ali pa sami, ponovite, morda celo nadgradite.

md274_kamen_3.jpg

Če ne veste, kaj bi naslikali na kamne, jih samo dobro poglejte in verjemite – sami vam bodo zelo hitro povedali, v kaj se želijo spremeniti. Če jim ne znate prisluhniti, se prepustite domišljiji najmlajših članov družine. Na kamen lahko narišete razne pisane vzorce, mavrico ali kakšno žival ali predmet. Kar koli, gotovo bo zanimivo.

Morda nasvet glede izbire barve. Zagotovo se bodo najbolje obnesle akrilne barve. So obstojne, se hitro sušijo, redčimo pa jih kar z vodo. Barve so odporne proti svetlobi in so primerne za katero koli površino kamna. Bolj zahtevne so oljne barve, ki jih moramo redčiti s terpentinom in so zato neprimerne za otroke. Še najmanj dela boste imeli, če boste otrokom prepustili barvanje kamnov s pastelnimi barvami ali voščenkami.