Da trendovske skladne črte ponovno osvajajo naše domove, smo že pisali, danes pa vam predstavljamo še nekaj podrobnejših idej, kako se z njimi poigrati v prostoru. Progast vzorec je namreč obenem izredno preprost pa vendar tako zapleten. V tistem delu sobe, kamor ga umestite, bo takoj pritegnil pozornost, zato zahteva premišljeno dodajanje v interjer.

crte_13.jpg

Mešanje različnih črt

Obstaja veliko različic, kako ravnati s črtami, da končni rezultat ni ena sama zmeda. Ustvarite lahko zanimivo kombinacijo v spalnici − progast motiv je namreč v tem delu doma videti nadvse privlačen. Uporabite ga na postelji, in sicer s pomočjo okrasnih blazin, posteljnine in vzglavja: mešate lahko različno debelino, gostoto in barve črt, ki naj se skladajo vsaj v enem elementu.

crte_1.jpg

Ponavljanje enega črtastega vzorca

Če se bojite, da bi bil prostor videti preveč zapolnjen in natrpan, se držite zlatega oblikovalskega pravila, da izberete le en model prog in ga nato enkrat, dvakrat ali večkrat ponovite po prostoru. Če črte uporabite le enkrat in z njimi polepšate delček sobe, boste dramatično poživili ves prostor. Ravno zaradi tega se odlično podajo v sicer dolgočasne in stroge predele doma, kot sta denimo domača pisarna in jedilnica.

crte_12.jpg

Modne barve

Progasti vzorci so zelo vsestranski in jih lahko uporabljamo tudi v kuhinji, dnevni sobi ali drugem prostoru, na stenah, draperijah, preprogah in drugi dodatni opremi. Izberete lahko impresivne barve, na primer črnobelo, oranžnobelo, rumenočrno ali zelenorjavo barvno kombinacijo, v katero ovijete stene, okrasne blazine ali preproge. Pri tem bodite še posebno previdni: če bo črt na koncu preveč, lahko sčasoma postanejo zelo nadležne.