Če na primer izberete preveč nevtralne barve, bo vaše stanovanje videti pusto in brezizrazno, če pa posežete po preveč drznih barvnih odtenkih, lahko le-ti zasenčijo strukturo prostorov.

Barve v kuhinji

Barve kuhinje naj odražajo vaš vsakdan in spodbujajo druženje. Odločite se za ročno poslikane mozaične ploščice v rubinasto rdeči barvi ali živahne odtenke kuhinjskih omaric, lahko pa kupite tudi hladilnik in druge aparate v vaši najljubši barvi. Najbolj naravno, sveže in sodobno bosta videti kromatična in bela barvna paleta, ki ji lahko na ključnih mestih dodate barvne poudarke v želenem odtenku. Alternativno lahko izberete več tonov iste barve ali pa komplementarno barvno shemo.

white_kitchen.jpg

Barve v dnevni sobi

Dnevna soba je mesto, kjer se srečujete z družinskimi člani in prijatelji, zato si želite, da se ljudje v njej počutijo dobrodošle. Če ne veste, za kakšne tone bi se odločili, poskusite izbrati stilske, tople in praktične barve. Izberete lahko denimo dve barvi, iz katerih sestavite celotno podobo, ali pa se preprosto držite bolj nevtralnih odtenkov. Zelo dobro gresta skupaj rumena in modra, ki pričarata tako klasični rustikalni stil kot sodobnega, medtem ko lahko stene polepšate tudi z drznejšimi rdečimi toni, če so vam bolj všeč. Domišljiji lahko pustite prosto pot.

Barve v spalnici

Spalnica je zasebni prostor, ki služi kot osebno zavetišče, kjer želite doseči najboljšo sprostitev. Zato bi morali novo spalnico polepšati z vašimi najljubšimi barvami, ob katerih se dobro počutite. Poigrate se lahko na primer z rdečimi, oranžnimi, zelenimi in vijoličnimi toni ali pa nevtralno barvno paleto.

contemporary_bedroom.jpg

Barve v kopalnici

Tudi kopalnica je namenjena umiku od preostalega sveta, zaradi česar uporabite sproščujoče barve, ki po možnosti odražajo morje in naravo. Druga možnost pa je, da posežete po brezčasni črnobeli kombinaciji oziroma pastelnih odtenkih.

Več idej, v kakšne barve oviti nove bivalne prostore, pa si oglejte v fotogaleriji.