Kombinacija črne in bele barve je prefinjena in brezčasna, zato jo pogosto uporabljamo pri opremljanju in okraševanju bivalnih prostorov v klasičnem stilu. Odlično pa se obnese tudi v sodobno urejenih prostorih s trendovskim pridihom.

Črnobela dekoracija

Trenutni trendi namreč skoraj vedno vključujejo tudi to kombinacijo dveh popolnoma kontrastnih barv, zato boste težko zgrešili, če jo uporabite v svojem domu. Če želite v razmeroma kratkem času spremeniti videz sobe, ne da bi spremenili podobo pohištva, si omislite črnobel dekor in druge podrobnosti, kot so preproge, stenske umetnine, okrasne blazine in posteljnina.

black_white_living_room_interiors.jpg

Če kupite črnobela pregrinjala, s katerimi nameravate prekriti posamezne kose pohištva, da bi se bolje ujemalo z dekoracijo, naj bo v sobi manj pohištva kot sicer. Preveč pohištva ima namreč lahko za posledico prenatrpan in vizualno preobremenjen prostor. Priporočamo vam, da se osredotočite na postavitev pohištva in čiste linije.

Poudarite določen del sobe

Poleg samostojne uporabe črnih in belih odtenkov imate na voljo tudi ogromno črnobelih vzorcev, kjer so možne raznovrstne kombinacije motivov in tekstur. Poseben učinek boste dosegli, če črnobeli kombinaciji dodate še tretjo, živahnejšo barvo, ki bo poudarila določeno območje prostora in kompozicijo pohištva.

nezno_crnobelo.jpg

Več fotografij večnih interjerjev, opremljenih v črnobeli barvni kombinaciji, pa si oglejte v naši fotogaleriji.