To še posebno velja za dekoracijo doma, saj prav v domačem okolju preživimo največ časa.

Katera barva vam je najbolj pri srcu?

Ko se odločate za kak projekt, na primer preurejanje doma, je najtežje začeti. Najbolje je, da si v mislih pričarate barvo, ki vam je najbolj pri srcu. Če vam je neka barva blizu, jo verjetno izbirate na vseh področjih življenja, ne le pri dekoraciji prostorov. Zelena je na primer barva svežine, ki jo po navadi najdemo v naravi, simbol izobilja in ponovnega rojstva.

modern_apartment_19.jpg

Izberite primerne barve za določen prostor

Vendar pa ne morete enake barve uporabiti vsepovsod. Določene barve so v nekaterih prostorih videti bolje kot v drugih. Za v kuhinjo izberite svetle odtenke, saj jih povezujemo s čistostjo. Spalnica mora biti udoben prostor, kjer se lahko sprostimo. Krasna izbira za spalnico so nežne barve, kot so modra, bež in pravzaprav vse pastelne barve. V dnevni sobi se dobro obnesejo dinamične in žive barve, saj je ta soba namenjena za zabavo in druženje.

Barvito stanovanje

Ko izbirate barve, pazite le, da ne bo vsega preveč. Večina stanovanja je lahko nevtralna, izberete pa le poudarke v določeni, živahnejši barvi, ki bo poživila prostor. Če so stene bele ali peščene barve, lahko prostor preprosto poživite z barvitimi dodatki – na primer pisanimi prevlekami in okrasnimi blazinami na kavču - ki bodo prav zaradi nevtralnosti in nevsiljivosti interjerja še bolj prišli do izraza.

alvhem_apartment_3.jpg

Če menite, da vam kombiniranje barv ne gre od rok, si oglejte našo fotogalerijo, kjer lahko vidite izbor čudovitih stanovanj, v katerih na eleganten način kraljujejo barve, in morda boste našlli navdih tudi za svoj dom. Nekaj barvitosti lahko iz našega življenja namreč prežene marsikatere drobne, nepotrebne skrbi.