Glede na to, da so pred nami vedno toplejši pomladni dnevi, v igrive oranžne tone ne ovijte le notranjih bivalnih prostorov, temveč jih uporabite tudi v zunanjih prostorih, na primer na terasi ali odprti dnevni sobi.

Oranžni toni prostor razgibajo

V nasprotju s splošnim prepričanjem boste z dodajanjem živahne barve v sobo, kjer primanjkuje naravne svetlobe, prostor naredili navidezno večji in svetlejši. Kombinirate lahko bele, različne rjave, živahne oranžne in zelene tone, če želite ustvariti povsem svežo podobo, ki se bo skladala s pomladnim prebujanjem narave.

dekoracija_z_oranzno_barvo.jpg

Odtenke uravnotežite

Eden boljših načinov za dekoracijo je, da kombinirate komplementarne odtenke. Združite lahko na primer intenzivno oranžno in hladno modro barvo, ki sta v kontrastu – modra bo tako omilila energičnost oranžne. Z omenjenima barvama najlažje pričarate eksotični stil, na primer maroški stil dekoracije.

Oranžni barvni poudarki

Če še niste pripravljeni na tako drzno potezo, lahko v dom dodate tudi le manjše oranžne detajle. Omislite si lahko oranžne podrobnosti, preproge in ne nazadnje okrasne blazine z vzorci, ki naj bodo v kontrastu z bolj nevtralnim pohištvom.

dekoracija_z_oranzno_barvo_2.jpg

Odtenek »Tangerine Tango«

Oranžna je barva sonca, zato pričara toplo vzdušje. Nekateri proizvajalci tako svoje dekorativne izdelke že ponujajo v letos modnem odtenku ''Tangerine Tango''. Odtenek združite z rožnato in/ali rumeno barvo, ki se neposredno povezujeta z oranžno. Ker sta roza in rumena v barvni paleti zraven oranžne, bo namreč končna podoba povsem skladna in privlačna.

Manj opazni oranžni toni

V primeru, da želite poudariti nevtralno barvno shemo, v prostor vnesite nekaj barve. Za osnovo lahko vzamete temne rjave in sive tone, ki jih naglasite z barvnimi poudarki v nežnem oranžnem odtenku. Oranžni detajli se še posebno lepo podajo v kuhinje, saj spodbujajo apetit, ne nazadnje pa tudi v spalnice, če izberete bolj umirjen odtenek.

dekoracija_z_oranzno_barvo_3_b.jpg

Več idej za dekoracijo s trendovsko oranžno pa poiščite v naši fotogaleriji.