Obešalnik H2O Lain

V podjetju Giesse-Technology so na primer zasnovali obešalnik, ki združuje dva enostavna izdelka: svetilo in kavelj oziroma obešalo za plašče in jakne. Estetsko in dizajnersko je rešitev izredno priročna, pripomore pa tudi k varčevanju z energijo. Izdelek je pravokotne oblike in majhnih dimenzij, uporabite pa ga lahko tudi v drugih prostorih in omarah.

h2o_lain_led.jpg

Poseben šarm mu daje tehnološka inovacija: baterija in dve LED-sijalki. Svetilo se aktivira s pomočjo senzorja gibanja, vgrajenega v proizvod, ki zazna premikanje v radiju 1,5 metra. Ko je svetilo enkrat prižgano, bo svetilo, dokler ste v njegovi bližini, nato pa se bo avtomatično izključilo.

Cooler iz Philipsa

V Philipsu pa so predstavili tako imenovani Cooler, ki je pravzaprav posoda za hlajenje pijač in svetilo v enem. Posoda ima vgrajene LED-diode, zaradi česar lahko spremeni videz vsakič, ko se spremeni barva svetlobe v prostoru. Pripomoček lahko uporabljate tako v zaprtih kot odprtih prostorih, zahvaljujoč njegovi vodoodpornosti.

philips_led_cooler.jpg

Philips IMAGEO CandleLight LED

Philipsova CandleLight je dekorativna in zelo uporabna svetilka, ki v sobi ustvari toplo vzdušje. Svetilo nudi enostavno brezžično indukcijsko polnjenje, tako da se ni treba truditi z žicami. Deluje z baterijo, ki je med uporabo ni potrebno priklapljati na omrežje − ob enem polnjenju zdrži vklopljeno več kot en večer, z brezžičnim indukcijskim polnilnikom pa je ponovno polnjenje čisto enostavno. Za vklop in izklop enostavno nagnite svetilko. Zaradi LED-diod ostaja izdelek hladen na dotik, čeprav oddaja svetlobo.

philips_led_candlelight.jpg

Copati z LED-diodami

V zadnjem času so trg preplavili tudi hišni copati z vgrajeno LED-sijalko na konici prstov. Lučka se prižge, ko s copati stopite na tla, zato se lahko premikate po stanovanju tudi ponoči, brez da bi prižgali svetila v bivalnih prostorih. Napajajo se na baterije, vgrajen pa imajo tudi senzor, tako da se svetilo nikoli ne prižge, kadar je v okolici dovolj svetlo.