Počistite nered

Najboljši način, kako klavstrofobično dnevno sobo spremenite v prostor, prijazen rekreaciji, je drugačna postavitev pohištva. Večje kose, kot so klubska mizica ali stoli, umaknite, da vam ne bodo v napoto. Da boste lahko telovadili, zadostuje že prostor, velik slaba dva metra v dolžino in širino. Tako vsaj pravi Andre Potvin, osebni trener iz Vancouvra in predsednik šole za vaditelje fitnesa. Če lahko ležete, ne da bi na severu, jugu, vzhodu ali zahodu trčili v pohištvo, imate po njegovem mnenju več kot dovolj prostora za vadbo.

yoga.jpg

Uporabljajte večnamensko opremo

Opremo za telovadbo lahko v majhne prostore vključite tudi tako, da izberete prave večnamenske kose. Veliko žogo za pilates ahko na primer uporabljate za telovadbo, hkrati pa vam služi tudi kot hrbtenici prijazno sedišče. Če je trenutno ne potrebujete, pa preprosto spustite zrak iz nje in jo pospravite.

mg_9599.jpg

Poleg tega je oprema za fitnes čedalje manjša – lahko si omislite večnamensko napravo, na kateri lahko izvajate več vaj za različne dele telesa. Obstaja tudi veliko opreme za fitnes, ki jo po uporabi razstavite in pospravite. Razmišljate kot osebni trenerji, ki vse svoje pripomočke, na primer prenosne uteži, stlačijo v torbo, ko obiščejo stranke na domu.

training_edit2.jpg

Izogibajte se velikim napravam

Če nimate veliko prostora, se izogibajte velikim napravam, kot sta tekalna steza ali notranje kolo – še posebno, če jih ni mogoče razstaviti in zložiti pod posteljo. Večina teh naprav namreč konča kot drago stojalo za perilo. Pazite, da vas ne zavedejo trenutne modne muhe, torej pripomočki za telovadbo, ki so priljubljeni kak mesec in za katere ni čisto jasno, kako jih uporabljati. Raje se držite dobro preverjenih klasik. Če ne veste, kako se določene vaje pravilno izvajajo, prosite za nasvet trenerja v centru za fitnes, ki vam bo pokazal pravilno tehniko.