Barva

Zelena barva bo v vaš prostor vnesla posebno dobro atmosfero. Ta barva deluje pomirjajoče, a obenem tudi spodbudno. Pomlad boste v vašem domu najbolje pričarali s svetlo zeleno barvo. Z njo prepleskajte stene ali pa izberite preprogo, zaveso ali sedežno garnituro z vzorcem v tej barvi.

Rastline

Rastlina bo vaš prostor oplemenitila in mu dala posebno identiteto. Okrasne sezonske rastline in rože bodo vašemu domu dale pečat pomladi. Postavite jih lahko v prav vsako sobo vašega doma – od predsobe do kopalnice, ki vedno bolj postaja prostor za sprostitev. Z njo lahko tudi razmejite posamezne dele sobe – denimo kuhinjo in jedilnico.

big_plants_and_soft_textures_white_interior_1.jpg

Raznobarvni stoli

Barvitost narave lahko pričarate s stoli enakega dizajna v različnih barvah. Položite jih na enobarvno preprogo za mizo v barvi enega od stolov. Še posebno se bo ta razigrana oprema podala v jedilnico, ločeno od kuhinje, ali v otroške sobe oziroma igralnice.

Tapete

Tapete so zelo moderne, poleg tega pa se jih da tudi hitro zamenjati, če se jih naveličamo. Pomlad boste pričarali z nežnimi cvetličnimi vzorci svežih barv, ki bodo izvrstno odražali dogajanje v naravi. Tapeto lahko postavite v dnevno sobo izza sedežne garniture in na ta način optično povečate površino stene. Na enak način lahko poudarite tudi zid nad posteljnim vzglavnikom v spalnici. Izberite vzorec po vaših željah. Če se boste odločili za spomladanske barve, kot so zelena, modra, vijolična, roza ali rumena, kupite tapete z manjšim vzorcem. Če ste se odločili za bolj umirjeno in uravnoteženo barvno kombinacijo, pa lahko posežete tudi po večjih vzorcih, ki bodo dominirali nad vašo steno.

Posteljno pregrinjalo ali okrasne blazine

Pridih pomladi boste v domovanju pričarali s posteljnim pregrinjalom ali okrasnimi blazinami v vijoličnih odtenkih, ki jih najdemo v naravi v tem letnem času. V tej barvi je lahko celotna tkanina ali pa je tak samo vzorec na njej.

spring_bedding_decor_ideas_1.jpg

Preproge

Če želite pomlad v vaše domovanje vnesti na nekoliko bolj 'odbit' način, izberite preproge v živih pomladnih barvah, kot je roza, s stiliziranimi cvetličnimi ali rastlinskimi oblikami. Takšne preproge so idealne za otroške in mladinske sobe, minimalistične dnevne sobe ali jedilnice.

Več navdiha za pomladno dekoracijo prostorov pa poiščite v naši fotogaleriji.