Preberite si nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da vas tudi pozimi ne bo zeblo – vsaj v vašem toplem domu ne.

Tople in bogate barve

Topla rdeča barva, bogata rjava, puhasta vijolična ter zlata ustvarijo prijetno in prijazno okolje. Barve lahko vnesete z dodatki ali kosi pohištva. Zofo in stol lahko prekrijete s čutnimi teksturami ter mehkimi okrasnimi blazinami iz žameta, filca ali volne.

Sami lahko naredite tudi ''kačo'' proti prepihu. Star par nogavic napolnite z mivko, rižem ali zdrobljenimi lupinami iz vrtnega centra, ter jih oblecite v živahno tkanino, ki v dolžino meri več kot vaša vrata. Dodajte oči iz gumbov in ušesa, tako da dobite psa, kačo ali kako drugo žival.

fjtdr67i7uzg.jpg

Termofor in zavese

Termoforji, prevlečeni z mehko tkanino, niso le topli, ampak imajo v sebi tudi pridih nostalgije in tolažbe. Pa še prikupni so.

Zavese s toplotno oblogo na notranji strani bodo vaše sobo pomagale ohranjati toplo, pa še nekaj denarja za energijo boste prihranili. Po ocenah naj bi  namreč kar 80 odstotkov energije izgubili skozi okna. Že pogled na težke, nabrane zavese, na primer iz žameta, vam bo dal občutek toplote.

hot_water_bottle.jpg

Mehka razsvetljava in dišeče sveče

Presvetle luči lahko dajo sobi hladen, neprijazen videz. Raje si omislite regulacijska stikala ali pa šibkejše žarnice. Luči lahko razporedite tudi tako, da ustvarite ambientalno razsvetljavo. Ne pozabite na dišeče sveče. Zaradi vonja po cimetu, klinčkih ali pomaranči je prostor takoj bolj domač.

Prenosni grelnik in umetno krzno

Dom lahko dodatno ogrevate s prenosnim grelnikom, ki je lahko tradicionalnega videza ali pa sodobnejši. Tudi v mehke blazine in odeje iz umetnega krzna se je nadvse prijetno zaviti.

prod690582.jpg

Prestavite pohištvo

Postavitev sobe mora biti prijazna, ne pa preveč ostra ali formalna. Izogibajte se kvadratnih oblik ali pa takšnih v obliki črke L. Tudi sedišča, postavljena ob steno, so videti kot čakalnica pri zdravniku. Sedišča, postavljena okoli osrednje točke, delujejo veliko bolj prijazno. Ustvarite lahko tudi bralni kotiček s prijetnim foteljem.

Na tla položite preprogo

Da vas ne bi zeblo v noge, prekrijte hladne ploščice, laminat ali parket z mehkimi preprogami. Te lahko v trgovinah dobite že po zelo ugodni ceni.