Barvna shema

Z morsko barvno shemo se boste v teh včasih turobnih zimskih dneh počutili skoraj tako, kot bi bili na morju. Barvni odtenki zajemajo vse od morske modrine do svetlo koralne barve, zato izberite tistega, ki se najbolj sklada z vašo osebnostjo in siceršnjo dekorativno shemo. Morsko modra barva bo v vašo spalnico prinesla umirjenost. Lahne bele zavese lovijo topel dih poletja. Pobeljeni kosi pohištva, na primer vzglavje postelje, nočna omarica ali predalnik, nosijo  v sebi sproščene vibracije obalne hišice. Posteljo poudarite z modro odejo peščene barve ali dizajnomškoljk. Svež pridih lahko kopalnici dodate tako, da zidove pobarvate s svetlo turkizno barvo. Tudi zavese za tuš lahko imajo turkizne, koralne ali sončno rumene vzorce tropskih ribic.

white_beach_table_scape_500x375.jpg

Dekoracije za mizo

Miza s pridihom morske obale je primerna tako za sproščena druženja s prijatelji kot vsakdanje obroke. Za dekoracijo lahko uporabite naravne elemente, ki bodo mizi dodali šarm obalne gostilnice. Mizo lahko pogrnete z belim prtom in čezenj za dodaten učinek razprostite dekorativno ribiško mrežo. Beli keramični krožniki so lahko porisani z vzorci rakov oziroma jastoga. Na sredino mize postavite bledo modro skledo, v katero lepo razporedite velike školjke, morske zvezde in kamenčke. Čajne svečke, postavljene v lupino pokrovače, bodo poskrbele za nežno razsvetljavo.

105576_beach_themed_wedding_receptions_2.jpg

Školjke

Svojo zbirko školjk lahko spremenite v elegantno dekoracijo. Lonček za rože iz terakote oblepite s školjkami. Z njimi lahko poživite tudi dolgočasno sliko ali okvir zrcala. Iz svojih morskih zakladov – školjk, morskih zvezd, naplavljenega lesa in koščkov stekla - lahko izdelate tudi okrasni venček ali pa z njimi okrasite nočno lučko.

Morda lahko navdih, kako v svoj dom vnesti pridih morja, najdete tudi v naši fotogaleriji.