Mozaično ogledalo

Celo razbito ogledalo lahko ponovno uporabite, če iz črepinj sestavite privlačen mozaik. S koščki razbitega ogledala lahko okrasite dekorativno ploščo, ki jo obesite na steno ali pa položite kot podlago na mizo. Iz njih lahko sestavite tudi okvir za novo zrcalo v maroškem stilu, če uporabite steklene koščke različnih barv.

Starinska ogledala

Če želite v dom vnesti starinski ali gotski pridih, izberite ogledala z okvirji v starinskem stilu, ki jih lahko najdete na bolšjih sejmih ali v starinarnicah. Obesite jih več na eno steno v skupinah, še bolje pa je, če jih namestite neposredno ob kote sobe, da jo navidezno povečajo. Ni treba, da se okvirji med seboj ujemajo.

imgp9304.JPG

Okrasite okvir

Če želite iz ogledala ustvariti odsevno stensko umetnino, okrasite okvir v določeno temo, ki se ujema z opremo sobe. Na primer: na okvir pritrdite morske školjke, lesene ostružke ali druge majhne predmete.

Ogledalo ali okno?

Ogledalo je lahko videti kot okno, če ga usmerite proti pravemu oknu in uokvirite v preprost lesen okvir, ki spominja na okenski okvir. Okoli novega okna postavite sobne rastline, da ustvarite bolj pristen učinek.

anticno_ogledalo.jpg

Ogledala na nepričakovanih mestih

Manjša ogledala ali samolepilne ploščice z odsevno površino namestite v temne predele garderobne omare, shrambo, na hodnik, strop, za svetilko in na druga mesta, ki jih želite osvetliti in vizualno povečati. Odlično se podajo tudi v vrt, kjer lahko pričarate poseben efekt, če jih dodate na ograje, zidove ali okoli terase.

Več idej za osvetlitev prostorov z ogledali pa si oglejte v naši fotogaleriji.