Izbira barv

Vsak oblikovalec vam bo povedal, da že nekaj barve pripomore k boljšemu izgledu prostora. Barva je brez dvoma prva, ki odloča o ambientu in vzdušju vašega doma. Barvo lahko vključite na različne načine: s poudarjenimi stenami, posebnimi kosi pohištva, blazinami ali pa dodate drugačne vrste poudarkov in zidnih dekoracij, ki bodo popestrili, polepšali in poživili prostor. V dnevni sobi se držite barv, ki pričarajo sproščeno vzdušje, saj je to kraj, kjer preživite največ časa. V majhnih prostorih  izberite eno izmed sten in jo pobarvajte v drugačni barvi, kar bo pomagalo pri ustvarjanju večje globine. Večjo sobo boste spremenili v mnogo bolj udobno in prijetno, če bodo stene progaste ali hrapave.

Razsvetljava

Razsvetljava igra pomembno vlogo pri ustvarjanju prijetnega ambienta. Izberite različne vrste svetil, ki pa naj bodo v podobnem slogu, in senčila, ki  dopolnjujejo druge kose pohištva v sobi.

dnevna_blazinejpg.jpg

Blazine

Blazine so najbolj enostaven in cenovno najbolj ugoden način za vključitev barvnih poudarkov in s tem poživitev dnevne sobe. Dodate jih lahko na kavč ali pa se odločite za nekaj drugačnega ter nekaj blazin razporedite na tla v kot sobe.

Rastline

S pomočjo rastlin ali rezanega cvetja boste zagotovo pritegnili pozornost morebitnih obiskovalcev. Poleg tega lahko s svežimi cvetlicami in zanimivimi  vazami vključite želene barve v vaš dnevni prostor ali pa z obilo rastlinami ustvarite blagodejno, sproščeno vzdušje.

Fotografije

S fotografijami boste svoj dnevni prostor zares lahko prilagodili svojim potrebam in osebnosti. Preprosto dodajte niz fotografij, bodisi na mizo ali na stene. Uporabite lahko okvirje, ki se med seboj ujemajo, ali pa izberete več raznovrstnih stilov okvirjev, s katerimi boste pokazali svojo drznost in ustvarjalnost. Uokvirite slike družine in prijateljev ali pa dodajte fotografije svojih najljubših mest in eksotičnih krajev, ki ste jih že obiskali ali pa jih še nameravate.

dnevna_knjige.jpg

Knjige

Knjige vedno odlično popestrijo prostor. Nekaj jih postavite na mizico v dnevni sobi, druge pa na ustvarjalen način razporedite na knjižne police:  postavite knjige enakih barv skupaj ali pa jih razvrstite po velikosti.

Ne pozabite, to je vaš prostor!

Pri okraševanju dnevne sobe ostanite zvesti svojemu okusu in stilu, da bo ta res odseval del vas. Ne pozabite, vaš dom je odraz vas in vašega življenja, zato se pri delu zabavajte in bodite ustvarjalni.