Lestenec iz kemičnih svinčnikov

Za to svetilo so španski oblikovalci iz oblikovalskega studia Madrid povezali številne kemične svinčnike v obliki lestenca. Izdelek je bil prvič predstavljen na sejmu pohištva v Valencii leta 2006. Lestenec odlikujejo kreativnost in uporabnost ter izjemen nivo ekološke prijaznosti.

lestenec4.jpg

Lestenec iz obešalnikov

Lestenec je zasnoval oblikovalec Ali Siahvoski in je izdelan iz starih obešalnikov. Oblika je skrivnostna in ekscentrična, zato ni čudno, da se mnogi ob pogledu nanj prestrašijo.

the_trippy_hanger_chandeliers_kbmop.jpg

Dvostopenjski lestenec iz rabljenih pivskih steklenic

Ta barvit in zabaven lestenec vsebuje vsega skupaj dvainpetdeset steklenic. Masivna dvostopenjska struktura je osvetljena z osmimi žarnicami ter predstavlja odličen primer recikliranja in ponovne uporabe.

lestenec5.jpg

Lestenci iz recikliranih plastenk

Recikliranje plastenk predstavlja enega najboljših pristopov smiselne uporabe nerazgradljivih plastičnih odpadkov. Iz njih nastajajo barvite viseče svetilke, kot je tale na spodnji fotografiji iz oblikovalskega studia WT, ali svetila abstraktnih oblik, ki so videti že kot umetnine.

lestenec7.jpg

Lestenec, ki deluje na osnovi LED-tehnologije

V nasprotju z običajnimi oblikami lestencev zvezdni lestenec iz LED-diod, ki ga vidite na vodilni fotografiji, daje videz skupka zvezd. Zasnovan je iz enaindevetdesetih bakrenih cevi z LED-lučmi na koncu. Lestenec je visoko energijsko učinkovit, saj porabi manj energije kot običajne žarnice.