Avtorica Zatteja Helen se natančno posveti lunini mogočnosti in v knjigi ponudi tudi izdelavo magičnega kvadrata, ki ga potrebujete v obredih za pridobivanje ljubezni, blaginje in zdravja. Priročnik lahko uporabite za odkrivanje posebne lunine energije, ki odpira vrata podzavesti in vsako noč od mlaja do ščipa prinaša nova presenečenja in uvide. Očisti podzavest vsega negativnega in izostri preroško intuicijo.

luna_notranja.jpg

Mistična in mogočna

Ljuna je skrivnostna vladarica noči. Zanjo imamo različna poimenovanja in v številnih kulturah, tudi sodobnih, jo častijo kot božanstvo. Človek vedno znova ospupne, ko razsvetli sence noči s svojim magičnim sijem. Z njenim spreminjajočim se štiritedenskim ciklom polmeseca, polne Lune in zatemnjenega mlaja smo tesno povezani tako ženske kot moški. Ko dviguje in znižuje vodo na Zemlji, valuje tudi voda v človeškem telesu, kar vpliva na razpoloženje, spanec in zdravje; pri ženskah pa tudi na mesečni ciklus. Dokazano je, da ima Luna velik vpliv na našo umsko in čustveno stabilnost.

Arhetipi in luna

V srednjem veku so Luno prikazovali kot Fortuno oziroma arhetip kolesa sreče. Ta arhetip označuje vzpone in padce v življenju vsakega človeka, saj krog predstavlja menjavanje srečnih in nesrečnih trenutkov. Arhetip sreče vam sporoča, da lahko ravnovesje dosežete tako, da vi zagospodarite na svojimi strastmi in ne one nad vami. Simbolično prikazuje tri mojre, grške boginje usode: Kloto, ki prede nit živjenja, Lahezo, ki jo odmeri, in Atropo, ki jo odreže. Naši predniki so verjeli, da so mojre hčere globine noči, ki ob rojstvu napovedo usodo vsakemu človeku. Tako kot kolo sreče se tudi Luna nenehno spreminja in vas spomnja, da je življenje nepredvidljivo. Arhetip Lune predstavlja intuicijo, ritem seksualnosti in plodnosti, podzavest in domišljijo. Je simbol osvobojene energije, ki prihaja iz notranjosti, skrivnosti in mističnosti. Sporočilo arhetipa Lune je prav tako skrivnostno kot z mesečino obsijana noč. Prisluhnite svoji intuiciji. V mesečini je vse videti lepše, a naj vas ne zavede srebrni sij.

www.primus.si