Tekstura

Obstajajo tri glavne teksture – gručasta, vzorčasta in gladka. Vam nobena ne diši preveč? Potem povprašajte strokovnjaka za suho gradnjo – zagotovo ima še kakšnega skritega asa v rokavu.

aluminium_aluminum_ceiling_decoration_1258346363_1.jpg

Barva

Barva je najlažji način za preobrazbo vašega prostora. Bodite drzni. Poleg barve dodajte na strop še kak dekorativni element ali vzorec.

Tapeta

Strope lahko okrasite tudi s tapetami. Če se boste tega opravila lotili sami, poskrbite, da boste imeli za pomoč dodaten par rok.

wallpaper_ceiling_1.jpg

Tekstil

Tekstil je izvrstna rešitev za sobe s starinskim pohištvom. Na sredino sobe pritrdite medaljon, nato pa blago v želeni višini potegnite do kotov. Opozorilo: takšne strope je zelo težko čistiti.

Les

Strop lahko okrasite z navideznimi lesenimi tramovi. Ti se še posebno lepo podajo v prostore z lesenimi elementi.

Ploščice

Zakaj bi se zadovoljili zgolj z barvo? Strope okrasite s ploščicami in jim dajte enako globino in teksturo kot tlom. Izbirate lahko med kositrnimi in keramičnimi ploščicami ali pa se odločite za po meri narejen mozaik v skladu z vašimi željami. Možnosti so neomejene.

Kovinski listi

Tako kot kovinske ploščice bodo tudi kovinski listi vašemu prostoru dali industrijski videz. Še posebno lepo se podajo v sodobne kuhinje, kjer so delovne površine in ploščice iz enakega materiala.

modern_luxurious_deluxe_classy_and_very_elegant_glass_ceiling_lamps_lighting_decoration_design_for_your_living_room_decorating_ideas_5.jpg

Strešna okna

Strešna okna bodo vaše prostore naredila zelo svetle. Je pa ta možnost zelo draga in zahtevna, zato se je nikar ne lotite sami, ne da bi se prej posvetovali s strokovnjakom.

Ogledala

Globino in svetlobo lahko sobi podarite tudi z ogledali. Obesite jih na strop, bodisi v listih bodisi v ploščicah, in prostoru pričarajte čudovito atmosfero.

Umetnine

Najemite umetnika, da vam naredi fresko po vašem okusu. Lahko pa se tega dela lotite tudi sami, če menite, da ste za kaj takega sposobni.

Več idej za okrasitev stropov poiščite v naši fotogaleriji.